Mergi la conţinutul principal

Sebastian Ghiţă s-a ales cu alt sechestru

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sebastian Ghiţă pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, spălare de bani, precum şi faţă de Iulian Bădescu, pentru luare de mită, abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Sebastian Ghiţă, notează agerpres.ro.

Finanţări nerambursabile

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Ghiţă şi Bădescu până la concurenţa sumei de 3.533.600 lei. În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv CSU Asesoft Ploieşti susţinut de deputatul Sebastian Ghiţă, la instigarea acestuia din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit obţinut de asociaţia respectivă. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul Promovarea sportului de performanţă, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat în sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.
Conform procurorilor, Sebastian Ghiţă a disimulat, între septembrie 2013 - ianuarie 2014, adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăţi, reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro