Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Se vor face alegeri in PNL Braila, chiar daca va trebui sa mor cu ei de git!"

Presedintele interimar al organizatiei municipale PNL Braila, Vasile Datcu, nu se simte deloc magulit ca a fost desemnat sa ocupe aceasta functie, si a fost acceptat de cele doua tabere din partid: cea a lui Dan Sabau, si aceea a primarului Constantin Cibu. Datcu are senzatia ca este mai mult un pion de sacrificiu, in aceasta perioada extrem de tensionata, fiind constient ca fiecare dintre tabere va incerca sa-si faca jocurile si sa traga sfori, ca sa se impuna. Noul presedinte interimar are de gind insa sa faca bine treaba pentru care a fost numit, si anume, reinfiintarea organizatiei de la zero, pregatirea si organizarea alegerilor, la toate nivelele: "Stiti ca am vocatie de Pilat, si cind altii dau de greu sau de dracu', ma cheama pe mine, ca sa iasa basma curata. Nu era alta solutie, eu nu am negociat, ca sa accept aceasta sarcina, a venit domnul Teodor Melescanu si mi-a zis: "trebuie sa faci asta, n-ai incotro!". Si stiti cum e, cind ti se spune "n-ai incotro!", este foarte mobilizator. Mi-am asumat si aceasta indatorire, cu riscul de a iesi ca un fel de Ioan Voda cel Cumplit. Stiu ca fiecare dintre tabere are interesele sale si va incerca sa-si faca jocurile sale, stiu ca vor exista persoane care sa reclame ca au fost nedreptatite, ca nu stiu ce nu a fost corect, dar cineva trebuia sa o faca si pe asta, si sa scoatem corabia la liman. Eu am incercat sa pun capat de la bun inceput controverselor si contestatiilor, prin faptul ca lucrez cu un comitet format din sase persoane, trei dintr-o tabara si trei, din cealalta. Acestia sint Grigore Potec, Giana Parascu si Lucian Tilea, pe de o parte, si Nicu Bajan, Ion Sterian si Marian Prundea, pe de alta. O sa-i asez la distanta de doua sabii unul de altul: destul de departe, ca sa nu se omoare intre ei, dar suficient de aproape, ca sa se auda unul pe celalalt"

"Comitetul judetean de criza va gindi si va redacta un gen de metodologie, pentru inscrierile in partid"

Datcu este sigur ca vor fi mari discutii, la inscrierea unor persoane, mai ales in cazul celor care sint salariati ai unora dintre oamenii de afaceri liberali, acuzati ca si-au adus la partid, pe baza de liste, sute de persoane, care au devenit liberali mai de voie, mai de nevoie. Noul presedinte interimar declara ca daca acestia vor veni personal cu cererea de inscriere, si vor indeplini conditiile stautare, ii va inscrie in PNL: "Vor fi probleme, la reinscrierea membrilor, probabil ca unii nu vor fi acceptati, dar un lucru este clar, si eu l-am spus: pe mine ma intereseaza ca persoana care vine cu cerere de inscriere in PNL sa indeplineasca acele conditii impuse de statut. Eu ma uit la buletin, ma uit sa fie major, ma uit, eventual, la cazier, dar nu ma uit ca lucreaza la Caruz, la Costin sau la Potec, pentru ca eu nu-i cunosc pe cei care lucreaza la acestia, sau la altii. Si nu ma intereseaza unde lucreaza fiecare, ma intereseaza doar sa indeplineasca niste conditii statutare. Initial, eu am cerut sa mi se dea mina libera, dar mi s-a spus ca, pentru a nu crea disensiuni, comitetul judetean de criza va gindi si va redacta un gen de metodologie, pentru inscrierile in partid, si nu numai. Asadar, va fi un set de reguli, pe care noi va trebui sa il aplicam. Va fi mult mai usor, si vom preveni eventuale contestatii. Oricum, eu i-am spus domnului Melescanu sa nu-si inchipuie ca ma arunca in groapa cu lei, si ma voi lasa sfisiat de unul singur. Nu, am sa-l trag si pe el dupa mine! Toti ne-am inhamat la aceasta treaba, toti trebuie sa fim responsabili pentru rezultat! Eu nu voi pleca, pina nu se limpezesc apele. Mi-am asumat o sarcina, si o voi duce la bun sfirsit, cu orice cost! Alegerile trebuie sa se tina in aceasta filiala, iar circul trebuie sa se termine, pentru ca ne-am facut de tot risul. Eu sint liberal de multi ani, lumea ma cunoaste, si ma opresc oameni pe strada, sa ma intrebe de facem noi acolo, si mie imi este jena. Alegerile se vor tine la data fixata, mor cu ei de git, si tot se vor tine alegeri, ca nu se mai poate. Sint ani de zile de cind se tot amina aceste alegeri, pe diverse motive. Acum, nu vor mai avea motive de contestatii, si va trebui sa avem o conducere aleasa prin vot".
Ca sa fie clar ca nu are nici un fel de interese, si nu va incerca sa favorizeze pe nimeni, cit va conduce interimar filiala, Datcu a precizat de la bun inceput ca nu-l intereseaza nici o functie in partid: "Nu candidez pentru nici o functie. Eu am spus de la inceput ca nu voi candida, insa unii mi-au raspuns ca nu ma cred, si ca sint convinsi ca ma voi razgindi. Nu am s-o fac. Ba, mai mult, cineva a venit cu propunerea ca cei care fac parte din comitetul interimar, la nivel de municpiu, dar nu numai, sa nu poata candida, pentru ca nu ar fi moral sa arbitrezi un meci, dar sa poti sa si inscrii. Eu am considerat ca este o regula corecta, pentru ca nu este normal ca aceia care verifica masa electorala si pregatesc alegerile, sa se si inscrie in cursa pentru o functie sau alta. Din cite am inteles, alti colegi nu prea sint de acord, si ar dori sa se retraga din comitetul interimar, in aceste conditii. Ramine sa vedem ce se va intimpla, in continuare".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii