Mergi la conţinutul principal

Se va infiinta un Centru de Cercetari pentru performanta umana

Ieri, Directia pentru Sport a Judetului (DSJ) Braila a incheiat un protocol de colaborare cu Institutul National de Cercetare pentru Sport (INCS), in vederea infiintarii unui Centru de Cercetari pentru performanta umana. Centrul va functiona in incinta Salii Polivalente si se adreseaza, pentru inceput, doar sportivilor, urmind ca pe viitor sa fie deschis tuturor brailenilor.
Rolul Centrului este de a asigura tehnologia pentru inalta performanta a sportivilor, de a oferi toate informatiile necesare atingerii acestor performante si chiar servicii de recuperare post operatorie si post traumatica. Sportivii vor beneficia de aceste servicii in mod gratuit, consturile fiind suportate de autoritatea locala. "Strategia acestui Centru se refera la desfasurarea si promovarea de actiuni pentru sprijinirea sportului de performanta. Fara o dezvoltare permanenta este greu sa faci fata concurentei masive si puternice. Pentru un sportiv nu este de ajuns sa participe doar la antrenamente. El trebuie sa stie ca, pentru atingerea performantelor, pe linga efortul fizic are nevoie sa-si puna in miscare si mintea. Noi, oamenii, avem tot ceea ce ne este necesar pentru a ne corecta sau a atinge performanta, trebuie doar sa fim informati si sa invatam cum sa folosim aceasta informatie. Incercam sa atragem in acest proiect medici, psihologi, fizicieni, ingineri, matematicieni etc, pentru a forma o echipa care sa acopere toate nevoile de informatie in vederea obtinerii performanetelor sportive", a precizat Pierre Joseph de Hillerin, director executiv al INCS.
De asemenea, Elisabeta Aron, director executiv al DSJ Braila, este de parere ca sportivii vor intelege importanta unui astfel de centru si ca vor fi deschisi catre nou, atita timp cit ceea ce vor afla acolo ii va ajuta sa atinga performante sportive.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu