Mergi la conţinutul principal

Se va da unda verde pentru concesionari la Blasova

Consiliul Judetean a mai facut un pas pentru realizarea zonei de agrement Blasova. Saptamina trecuta, in cadrul unei sedinte ordinare, consilierii au aprobat trecerea din domeniul public al judetului in domeniul privat, in vederea concesionarii, a suprafetei de 61.610 mp, situate in apropierea lacului Blasova din comuna Frecatei. Intreaga suprafata aferenta lacului, de aproximativ 309 ha, a fost transmisa inca din 2004 de catre Guvern in administrarea CJ Braila, tocmai in vederea realizarii unor obiective turistice si de agrement in zona. De asemenea, la baza acestui transfer s-au mai aflat si alte obiective ale CJ Braila, cum ar fi asigurarea de venituri bugetare suplimentare, necesare finantarii lucrarilor de reparare si modernizare a infrastructurii existente, crearea de noi locuri de munca precum si exploatarea eficienta a terenurilor. Asa cum a explicat ieri, in cadrul sedintei, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, din cei 61.610 mp de teren trecuti din domeniul public in privat, 34.650 mp vor fi scosi la licitatie si concesionati pe o perioada de 49 de ani. Terenul respectiv va fi impartit astfel: 26.000 de mp sint destinati realizarii unui complex rezidential (casute de vacanta), cam 103 - 104 loturi, 3.450 mp sint destinati construirii unui complex rezidential de cazare cu motel, casute camping si camping pentru corturi, pe inca 1.600 de mp se va realiza un complex sportiv, iar pe alti 3.600 de mp un complex comercial. Nivelul minim al redeventei pe unitate de suprafata concesionata pentru terenurile aferente constructiilor existente este de 1,38 euro/mp/an. Pentru constructiile ce se vor ridica de acum incolo, valoarea minima a redeventei anuale a fost stabilita in functie de incadrarea pe care expertii au facut-o terenului, intr-una din cele 8 zone distincte identificate la Blasova. Astfel, cel mai mare pret este de 1,53 euro/mp/an, iar cel mai mic este de 1 euro.
In ce priveste cei 26.960 mp ramasi, acestia vor fi concesionati prin incredintare directa de catre CJ. Legat de constructiile care se vor ridica, Stancu a tinut ieri sa precizeze ca se vor realiza 5 tipuri de casute din care cei care vor cistiga licitatiile isi vor putea alege. Totodata, a precizat ca se vor depune eforturi pentru a se repara si drumurile ce duc in zona: "In sfirsit, vom scoate la licitatie loturile de acolo. Zona trebuie exploatata asa cum trebuie si sint sigur ca vor fi foarte multi care vor dori sa isi faca case acolo. Cred ca vor iesi si la licitatie niste discutii, dar asta e. Multi vor dori sa fie in primul lot care are acces direct la lac si in care se concesioneaza si putin din suprafata lacului. Cu timpul, vom ocupa toata zona, ca mai sint cel putin 200 de ha acolo. Evident, trebuie sa facem drumurile, care sint jalnice. Degeaba avem case acolo, daca trebuie sa ne ducem cu avionul. Din ianuarie, directia de specialitate din cadrul CJ ii va ajuta pe cei de la Frecatei sa faca un proiect pentru a realiza un drum din beton acolo, ca sa reziste", a mai adaugat presedintele CJ. Referitor la tabara scolara de la Blasova, Stancu a precizat ca aceasta va fi modernizata si se va incheia un parteneriat cu ISJ ca elevi din alte judete sa vina aici in vacanta, iar elevii braileni sa fie primiti in tabere din acele zone.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro