Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se stringe latul in jurul ucigasului de 18 ani

Conflictele rustice generate de alcool, bataile, crimele si agresiunile de orice fel nu se mai potolesc, ba dimpotriva, se inmultesc pe zi ce trece, cei implicati fiind mai ales indivizi tineri, dar certati cu legea si cu bunul simt. Cu citeva zile inainte de Craciun, la Ulmu, un ins care nici macar nu a implinit 18 ani, l-a atacat pe un vecin cu cutitul si l-a injunghiat de mai multe ori in abdomen, victima decedind citeva zile mai tirziu, in spital. Pe un altul l-a injunghiat, dar mai usor. Antonel Ionut Bardas a beneficiat de clementa instantei de judecata brailene, fiind arestat abia in ianuarie a. c., de catre magistratii Curtii de Apel Galati.
Potrivit dosarului instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, Antonel Bardas era vecin si prieten cu familia Hodor, din Ulmu. In ziua de 21 decembrie 2007, pe la prinz, el i-a solicitat lui Costel Hodor calul si caruta, ca sa care gunoi. Cei doi au consumat, cu acest prilej, o oala cu vreo doi litri de vin fiert. Dupa ce-au descarcat gunoiul, inculpatul l-a invitat la el acasa si pe Nicusor Ardeleanu, 18 ani, elev intr-a XI-a la "Anghel Saligny". Costel i-a spus sa mai fiarba o oala cu doi litri de vin, pina ce duce el caruta acasa. Cum era de asteptat, din pricina alcoolului, a izbucnit un conflict intre Hodor si Ardeleanu, aplanat pe moment de Bardas. Scandalul a reizbucnit pe ulita, initial, Costel Hodor fugarindu-i pe cei doi cu un par. Era ora 15.00. La un moment dat, din urmaritor, Costel a devenit urmarit, fiind doborit de catre Nicusor si "altoit" bine, in curtea unei vecine, unde se refugiase. In acest timp, Antonel Bardas s-a dus acasa si a luat un cutit de bucatarie, apoi a sarit in ajutorul lui Ardeleanu, aplicindu-i lui Costel o lovitura cu arma alba, in antebrat. Tatal celui lovit, Vasile Hodor, a sarit in ajutorul fiului, in curtea familiei Chircu. Barbatul avea miinile goale si Bardas s-a aruncat asupra lui, cu cutitul in mina. Hodor a incercat sa se apere, apucind o roaba si folosind-o ca obstacol, insa minorul asasin a reusit, in final, sa-l injunghie, de doua ori, in abdomen, dupa care a fugit in ulita. Ulterior, agresorul s-a dus sa se plimbe cu o caruta, impreuna cu amicul sau Ardeleanu. Mai tirziu, a fost luat pe sus de agentii Postului de Politie Ulmu.
Desi ranit grav, Vasile Hodor si-a incins abdomenul ca sa opreasca singerarea, apoi s-a dus la nasii sai, unde se afla si sotia. "M-a taiat al lui Bardas", a spus victima si le-a cerut celor prezenti sa-l duca acasa. In aceeasi seara, Vasile Hodor a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta, impreuna cu fiul sau, Costel. A doua zi, desi avea ambele brate in perfuzii, muribundul a dat declaratii politiei. Daca ar fi scapat cu viata, tot ar fi avut nevoie de 40 de zile de ingrijiri medicale, pentru ca minorul cu apucaturi criminale i-a facut praf ficatul si intestinele. Din pacate, desi a fost operat, pe data de 8 ianuarie 2008, Vasile Hodor a decedat.
Costel Hodor a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale, precizeaza anchetatorii si-i cere agresorului 100 de milioane de lei vechi, plus 50 de milioane de la Ardeleanu. Vaduva lui Vasile Hodor, s-a constituit parte civila cu 200 de milioane de lei vechi. Procurorul anchetator precizeaza ca hainele vicitimei, care purtau taieturi de cutit si urme de singe "s-au ratacit la infirmeria spitalului", astfel ca n-au mai putut fi folosite drept probe. Nicusor Ardeleanu a primit 500 de lei amenda administrativa, fiind scos de sub urmarire penala. Cit despre Antonel Bardas, acesta a fost arestat abia pe 4 ianuarie 2008, pentru ca, initial, instanta a respins propunerea de arestare preventiva inaintata de procurori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii