Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se scoate la licitatie Arena de Box

Dupa circa 10 ani in care a zacut in parasire, Consiliul Local Municipal Braila a aprobat, ieri, in plenul sau, scoaterea la licitatie publica, in vederea concesionarii, a Arenei de Box, pentru reamenajare. Proiectul a fost propus consilierilor, dat fiind ca deja trei firme locale, Miorita COM SRL, Eleny SRL si Chimagri SRL s-au aratat interesate de concesionarea spatiului amintit. "Arena de box acoperita - 1500 locuri - face parte din domeniul public al municipiului si este in administrarea Primariei. Imobilul situat in strada Mihai Eminescu nr. 51 este format din teren in suprafata de 1105,42 mp, si constructii in suprafata de 807,83 mp. Cele trei firme solicita concesionarea acestui imobil, in vederea modernizarii si reamenajarii locatiei respective, constind in amenajare arena box, amenajare tearasa acoperita tip restaurant, amenajare grupuri sanitare", li s-a explicat consilierilor municipali, in documentatia prezentata. Motivatia pentru care s-a recurs la solutia concesionarii este, potrivit studiului de oportunitate, urmatoarea: "Datorita lipsei fondurilor si a unei reale preocupari de reactivare a activitatilor sportive, in special a disciplinei box, acest imobil nu mai poate fi exploatat corespunzator. Concesionarea pe 49 de ani, odata realizata, vizeaza pentru municipiul Braila obtinerea unui profit pecuniar stabil si permanent, reprezentat de redeventa ce trebuie achitata de concesionar, a unui profit functional, prin revigorarea activitatilor sportive si altora conexe, si un profit urbanistic prin edificarea unei constructii moderne, functionale".

"Concesionarul va trebui sa realizeze un strandard corespunzator al dotarilor propuse prin proiect"

In acest context, consilierilor municipali li s-au propus urmatoarele: "Avind in vedere caracterul de constructii provizorii existent la corpul C1 si C2, grupul sanitar cu acoperis neizolat termic si spatiu neincalzit, inchiderea partiala a arenei de box cu acoperis metalic neizolat termic, fara asigurarea temperaturii interioare minime, se propune realizarea unei constructii unitare, care sa asigure standardele in vigoare de utilizare a acesteia, cit si inchiderea frontului stradal cu o fatada a unei constructii, si nu cu o imprejmuire. Functionalitatea, pentru noua cladire, urmeaza sa cuprinda: amenjarea unei sali de box pentru spectatori, spatii comerciale reprezentative, spatii de alimentatie publica moderne, prin realizarea unui complex de inaltime de minim P^1, care sa constituie un punct de atractie pentru cetatenii Brailei si sa revigoreze artera comerciala principala a centrului municipiului".
De asemenea, in viziunea primarului Constantin Cibu, "concesionarul va trebui sa realizeze un strandard corespunzator al dotarilor propuse prin proiect, iar fatadele imobilului sa se integreze armonios, pastrind arhitectura existenta de pe strada Mihai Eminescu". De altfel, concesionarul va trebui sa obtina si un aviz din partea Directiei de Patrimoniu si Culte si a Comisiei Nationale de Monumente, din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor. Valoarea investitiei propuse pentru noua constructie ar trebui sa fie, potrivit hotaririi luate de consilieri, de peste 500 euro/mp, ajungind pentru o constructie de minim P^1 la un milion de euro. Estimarile au fost facute in baza unui raport de evaluare intocmit de Sierra Quadrant Consulting Group SRL Braila.
Unii dintre consilieri au dorit informatii mai detaliate, cu privire la ceea ce se doreste a se realiza in zona amintita si impunerea anumitor conditii, pentru ca ceea ce a fost cunoscuta Arena de Box a Brailei sa nu-si piarda complet caracterul unui spatiu sportiv, insa secretarul municipiului, Stoian Iorga, a precizat ca la urmatoarea sedinta a CLM va fi prezentat, spre aprobare, si caietul de sarcini, care va cuprinde toate aceste amanunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii