Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se reduc clasele cu invatamint simultan

Ministerul Educatiei doreste sa reduca numarul de clase in care invata simultan elevi din diferite clase. In acest sens, inspectorii generali trebuie sa prezinte, incepind de luni, modalitati concrete de reducere semnificativa a acestui tip de invatamint din anul scolar 2007 - 2008. Trebuie prezentate documente referitoare la efectivele de elevi, harta judetului si reteaua de drumuri astfel incit transferul elevilor catre alte unitati scolare sa tina cont, in primul rind, de interesele lor.
"Elevii vor fi transferati la scolile cu personalitate juridica, scoli puternice, care au personal calificat si beneficiaza de dotari corespunzatoare. Vrem sa oferim astfel sanse egale la educatie tuturor copiilor. In aceste conditii va creste si timpul acordat fiecarui elev de catre profesor. La nivelul Consiliului de Administratie al ISJ a fost analizata situatia si am stabilit ca se vor reduce clasele in sapte unitati de invatamint. Pentru a facilita deplasarea copiilor am si depus solicitari pentru microbuze. Luni voi discuta la minister aceste propuneri. Sper ca autoritatile locale sa ne sustina si sa inteleaga ca este de datoria noastra sa oferim ce este mai bun copiilor. Distantele oricum nu vor fi prea mari, este vorba de drumuri intre trei si cinci kilometri. Consider ca este esential ca noi dorim sa facem calitate", a declarat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
La nivelul judetului Braila exista 118 asemenea clase in care invata 1.772 de elevi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii