Mergi la conţinutul principal

Se redeschide Oborul duminical de pe Şos. Râmnicu Sărat

• după o pauză forţată de mai bine de trei luni, piaţa de vechituri de la marginea Brăilei va începe din nou să funcţioneze, de duminică, 21 iunie • Primăria nu impune restricţii legate de numărul de comercianţi sau cumpărători care vor avea acces în obor, însă le solicită tuturor participanţilor să încerce să respecte regulile de distanţare socială, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului • şi piaţa de păsări se redeschide, tot de duminica aceasta

 

Veste bună pentru miile de brăileni care obişnuiau să viziteze în fiecare săptămână oborul duminical de pe Şos. Râmnicu Sărat: de duminică, 21 iunie, piaţa de vechituri a Brăilei se redeschide pentru public, după mai bine de trei luni de sistare a activităţii pe fondul pandemiei de coronavirus. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că s-a luat decizia redeschiderii oborului duminical de pe Şos. Râmnicu Sărat  dar şi a pieţei de păsări, care funcţionează în incinta Pieţei Halelor, de pe Str. 1 Decembrie 1918. “Nu o să impunem restricţii legate de numărul de comercianţi şi de vizitatori care pot intra în aceste spaţii, însă avem rugămintea către toţi participanţii de a respecta regulile de distanţare socială, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, ne-a declarat primarul Dragomir.

După cum se ştie, până la apariţia actualei pandemii, târgul de vechituri de la marginea Brăilei a funcţionat neîntrerupt de zeci de ani, fiind un veritabil punct de atracţie pentru mii de localnici care mergeau acolo în fiecare duminică dimineaţă să caute chilipiruri sau pur şi simplu să socializeze. La oborul brăilean veneau numeroase persoane din judeţele învecinate, unii pentru a vinde diverse mărfuri la mâna a doua, alţii pentru a “vâna” tot felul de lucruri din sfera lor de interes. Din păcate, tradiţionalul obor duminical a fost obligat să ia o pauză forţată în contextul pandemiei de coronavirus. Rămâne de văzut dacă, după redeschidere, spaţiul va fi la fel de animat cum era de obicei.

Şi piaţa de păsări era o atracţie pentru crescătorii de porumbei sau tot felul de alte specii, mai mult sau mai puţin rare, spaţiul în care funcţiona aceasta fiind neîncăpător, duminică de duminică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro