Mergi la conţinutul principal

Se pun în mişcare sloiuri de gheaţă pe râurile brăilene

Încălzirea bruscă a vremii ar putea provoca dislocarea podurilor de gheaţă de pe râurile Călmăţui, Buzău şi Siret, într-o manieră care să ducă la formarea de aglomerări de gheaţă la picioarele unor poduri. În aceste situaţii, apa ar putea ieşi din matcă, provocând mici inundaţii. Riscul nu este unul major, dă asigurări conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila. "Avem pod de gheaţă pe Călmăţui, pod de gheaţă cu ochiuri de apă pe Buzău şi pod de gheaţă pe Siret. Grosimea sloiurilor a scăzut, de la 20 centimetri, la 10 - 15 centimetri, în numai două zile, pe fondul temperaturilor ridicate. Ne putem aştepta la dislocarea sloiurilor şi la formarea aglomerărilor de gheaţă la picioarele unor poduri, cum ar fi cel de la Latinu, însă e puţin probabil ca inundaţiile provocate de aceste blocaje să fie însemnate. Cel mult, apa va ieşi în albia majoră a râurilor, unde nu sunt construcţii sau terenuri agricole", ne-a declarat, ieri, Adrian Turiac, directorul SGA Brăila.
După câteva zile în care a avut un debit ceva mai mare, fluviul Dunărea manifestă o tendinţă de scădere. Ieri, cota înregistrată la Brăila era de 246 cm, cu 16 cm mai mică decât în ziua precedentă. Pe Dunăre nu s-au format sloiuri de gheaţă în timpul zilelor geroase din ultima decadă a lunii ianuarie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro