Se pregătește terenul pentru promovarea lui Cătălin Canciu la București | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Se pregătește terenul pentru promovarea lui Cătălin Canciu la București

* președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat astăzi (marți) în cadrul unei conferințe de presă, că îl susține pe inspectorul școlar general Brăila, Cătălin Canciu, pentru o funcție de secretar de stat * potrivit lui Popa, vizate ar fi Ministerele Învățământului și cel al Culturii, însă lucrurile nu sunt clarificate deocamdată * Cătălin Canciu a declarat că înainte de toate trebuie să primească aprobare din partea organizației locale

 

Liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, nu se ferește să recunoască faptul că lucrează la promovarea inspectorului școlar general, Cătălin Canciu, pe o funcție la nivel guvernamental. În cadrul unei conferințe de presă susținută, astăzi, la ora 16:00, la sediul partidului, Popa a afirmat în prezența colegului său consilier municipal, că este mulțumit de rezultatele obținute de acesta, motiv pentru care îl susține pentru o funcție de secretar de stat, fie la Ministerul Educației, fie la Ministerul Culturii. Totuși, președintele PNL Brăila a apreciat că lucrurile nu sunt încă total aranjate, astfel că a adăugat că nu dorește să vorbească mai mult decât este cazul despre acest subiect.

”Sunt discuții la momentul acesta. Când va fi ceva clar, primii care vor afla veți fi dumneavoastră (n.r. – jurnaliștii). Sunt două variante: domnul Canciu să rămână inspector școlar în continuare sau să plece secretar de stat, ceea ce eu cred. În Ministerul Învățământului sau în cel al Culturii. Vom vedea. Nu știm astăzi cum se vor așeza lucrurile. Eu îmi doresc ca dumnealui să meargă la București. Am discutat cu dumnealui și își dorește, de asemenea. Dar nu putem discuta mai multe despre lucruri de care nu suntem siguri că se vor întâmpla. Ne dorim această schimbare pentru că merită o promovare având în vedere modul în care a fost conducătorul instituției (n.r. – ISJ Brăila). Rezultatele s-au văzut. Este un om care a performat și ne-ar face cinste să ne reprezinte”, a declarat Popa.

Parlamentarul a punctat că încă mai sunt anumite discuții de purtat la Centru, dar și reglaje între el și Cătălin Canciu privitoare la ”linia pe care vor să o urmeze”, chestiuni ce țin de ”bucătăria internă”. Chiar și așa, Popa a insistat pe ideea că el și-ar dori poziția de secretar de stat pentru Canciu, deoarece este convins că astfel colegul său va putea crește din punct de vedere politic.

La rândul său, consilierul municipal Cătălin Canciu a subliniat că înainte de toate trebuie să primească acceptul organizației pentru a putea fi promovat pe funcția amintită.

”În momentul în care am intrat în politică, mi-am asumat și părțile bune și cele mai puțin bune. Dacă partidul meu mă consideră o resursă, oricând spun «Da». Cu alte cuvinte, da, este posibil. Dar până nu mă văd cu sacii-n căruță, cum se spune, nu prea îmi place să vorbesc. În primul rând trebuie să fiu validat de organizația locală”, a afirmat Canciu.

În acest context, Popa s-a arătat încântat de faptul că de la o organizație considerată la coada clasamentului precum PNL Brăila, în scurt timp aceasta ar putea ajunge să aibă trei secretari de stat în Guvern.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro