Mergi la conţinutul principal

Se moare bine în Brăila!

Poate că se trăieşte greu în Brăila, şi aşa este, dar vestea “bună” e că măcar se moare bine. Şi susţinut. Uite mai jos o statistică oficială.

“Potrivit Direcţiei de Statistică Brăila, numărul născuţilor vii a crescut de la 149 (în aprilie) la 206 în luna mai 2019. În acelaşi timp, însă, a crescut şi numărul persoanelor decedate, de la 396 în luna aprilie la 430 în luna mai 2019. Faţă de mai 2018, numărul deceselor - la nivelul întregului judeţ - a crescut cu 91, în mai a.c. În aceste condiţii, la Brăila, se înregistra, în mai a.c., un spor natural negativ de minus 224 persoane”, a scris publicaţia Obiectiv - Vocea Brăilei.

Hopa, deci mor de 2 ori mai mulţi brăileni decât se nasc. E drept, statistica este doar pe luna mai 2019, nu semestrială sau anuală, dar chiar şi-aşa asta ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

Cui rămâne acest oraş?, că, dacă ne uităm pe statistici, Brăila s-ar putea să rămână a oamenilor cu numele pe cruce, care stau bine mersi, cu faţa-n sus, în cimitire. Ăştia vii, câţi om mai fi rămas pe-aici, văd că nu mai producem mare lucru, şi nu mă refer acum la PIB-ul local pe cap de locuitor, ci la produsul finit al unei seri frumoase dintre un bărbat şi o femeie.

Mulţi brăileni au plecat prin alte zări, unde nu sunt gropi la tot pasul iar autorităţile locale chiar lucrează în folosul cetăţenilor, nu împotriva lor. Oamenii au plecat acolo, au făcut copii acolo şi e greu de crezut că se vor mai întoarce vreodată de-acolo.

Aici a rămas o mână de politruci care administrează oraşul după bunul plac şi care nu au auzit (sau nu vor să audă) de modelele de bună practică implementate de alte administraţii publice locale din ţară, gen Oradea, Cluj-Napoca etc.

La Brăila se moare bine, ceea ce înseamnă că eventualii dezvoltatori ar trebui să investească mai dregabă în cimitire private nu în ansambluri de locuinţe noi. Iar Primăria Brăila ar trebui, probabil, să tundă mai des iarba în cimitire, nu pe trotuarele oraşului, pentru că în curând în cimitire vor sta mai mulţi brăileni decât în oraş. (Cimitirul Vesel De La Sămânţa)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro