Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se masluiesc concursurile pentru angajari in Consiliul Judetean!

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, reclama faptul ca se incearca masluirea concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante, ce vor avea loc in urmatoarele doua saptamini. Chiru ii acuza de acest lucru chiar pe presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si pe vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, care, in opinia sa, ar incearca sa indeparteze o serie de candidati prin impiedicarea lor sa se inscrie la concurs. O a doua etapa, in masluirea rezultatelor concursurilor, unde nici macar nu se poate inscrie cine vrea, ca sa cistige cine trebuie, ar fi interviul, proba eliminatorie, la care vor mai fi eliminati o serie dintre "neaveniti". Concursurile, dintre care unul va avea loc in perioada
20-21 februarie, iar celalalt, in 27-28 februarie, vizeaza ocuparea a 11 posturi de consilieri superiori si inspectori, la compartimentele Administrare Drumuri, Lucrari publice, Administrare Sisteme Informatice, Financiar, Cadastru, Banca de date, Gestiunea localitatilor, Scriere Proiecte, precum si la Centrul de informare a braileanului.
"Deja simt ca s-au scos la licitatie posturile vacante. Licitatie, in sensul ca nu se mai tine cont de nimic, totul este pe relatii personale, totul este stabilit dinainte. Din intimplare sau nu, au venit la mine oameni care au vrut sa se inscrie la concurs, dar spun ca se impiedica de tot felul de lucruri, de niste prostii, puse drept conditii. Iata un exemplu: un aviator, la 50 de ani, intr-adevar, care a fost comandant de escadrila, instructor de zbor, ani de zile, mii de ore de zbor la activ, echivalat facultate si academie militara cu o gramada de pregatiri, si dorea, din cite imi amintesc, un post la drumuri, pentru ca avea si o echivalare in transporturi, si, intr-un fel, lucrurile se potriveau. Asta vara, Stancu a angajat un individ care a fost in aviatie, care e aici; nu avea nici o echivalare, si e consilier, sau nu stiu ce mama naibii e acolo. Ce e deranjant: au venit tineri cu facultatea de automatica si electronica, si au fost respinsi, nu si-au putut depune dosarul, pentru un post care tinea exact de specializarea lor. Au fost respinsi, chipurile, pentru ca nu se incadrau in conditiile de concurs. Ei au venit sa se plinga ca, o zi inainte, se incadrau in conditiile de concurs, iar a doua zi, nu le-au mai fost primite actele, ca macar sa se inscrie la concurs. Cei de la Resurse umane au refuzat sa le ia dosarele de inscriere, dar nu sint ei de vina. Fetele de acolo sint pur si simplu terorizate, de frica lui Stancu. Vin la mine multi oameni care ma intreaba despre aceste conditii, pentru ca oamenii sint interesati sa lucreze la stat, este un post sigur si un salariu, la fel. Problema cu aceste posturi este cum se ocupa. Au venit unele persoane interesate sa se inscrie, cu niste CV-uri, si mi-au spus: "uite, domnule, cum sint dinainte aranjate!"".
Pentru ca este convins ca deja se fac mismasuri ce vizeaza aceste concursuri, si ca rezultatele nu vor fi corecte, Chiru anunta ca va contesta personal aceste rezultate, indiferent cine vor fi cistigatorii: "Eu voi bloca din start, voi contesta toti concurentii care vor fi admisi in urma acestor concursuri. Sint suta la suta ca aceste concursuri sint aranjate dinainte. Voi dovedi asta. O sa fac contestatie si, la momentul respectiv, o sa si dovedesc asta".
Intrebat fiind daca are dreptul sa conteste rezultatele unui concurs la care nu a fost nici participant, nici concurent, Chiru a raspuns: "Eu sint vicepresedinte la CJ, nu? Deocamdata, am o demnitate publica, lucrez in CJ, institutie care scoate la concurs aceste posturi, si contest rezultatele, pentru ca stiu ce s-a intimplat. Exista, intr-adevar prezumtia de nevinovatie, dar exista si organe care pot face niste verificari, niste sapaturi mai adinci. Azi (ieri- n.r.) este ultima zi de inscriere la concurs. Sa se gindeasca de azi pe cine au primit la concurs, pentru ca ii contest pe toti. Examenul este facut cu cirlig, pentru ca interviul este inaintea examenului in scris, propriu-zis, ca sa ramina cine trebuie. Ei, pentru chestia asta, o sa le arat eu! Chiar astazi dimineata a venit la mine cineva si mi-a zis ca ieri a venit sa depuna dosarul, si i-au cerut o gramada de hirtii, iar astazi, cind a venit cu hirtiile cerute, i s-a spus ca nu se mai poate inscrie".

"Tot timpul au existat suspiciuni, in legatura cu angajarile"

Chiru declara ca acestea nu sint primele masluiri care se fac, pentru a fi angajate persoane agreate de presedintele CJ. Potrivit acestuia, de la inceputul mandatului, in Consiliul Judetean s-a facut o singura angajare "pe bune": "Intr-un an si zece luni, de cind sintem aici, nu s-a facut decit o singura angajare pe bune: Gutu, fostul director tehnic de la drumuri, care este un tip iesit la pensie, dar care este beton, a facut drumuri 40 de ani. Pe asta nu puteau sa-l dea la o parte nici cinci comisii, pentru ca este foarte bun. Toate sint aranjate de Stancu si de doamna Moisescu. Spre exemplu, colegul de partid al doamnei Moisescu, consilierul judetean Ion Arama si-a rezolvat problema cu o ruda, angajind-o la Directia pentru Protectia Copilului, sef de serviciu, sau de compartiment. Nu mai vorbesc despre consilierul Adrian Ritzinger, angajat la Biblioteca Judeteana. Va dau alt exemplu: l-a dat pe Cornel Beliciu afara, care era toba, si stia tot din judetul asta. De fapt, l-a determinat sa plece, nu l-a dat afara el, oficial. Pe Beliciu l-a agatat cu o chestie, i-a inscenat o treaba, ca sa-l arunce afara, pentru ca stia prea multe, inclusiv il stia pe Stancu, pe vremea cind venea pe aici, pe la CJ. Pai cum e posibil, dai afara o gramada de oameni care stiau ceva, in meseria lor, si bagi tot felul de alte persoane la Directia tehnica, la Biblioteca. Pai, ce sa caute Ritzinger la Biblioteca?! Eu nu am nimic cu Ritzinger, e baiat simpatic, dar el era cel mai bun presedinte la Partidul Mileniului III. Si erau toate posturile blocate anul trecut, cind a fost el angajat. S-au facut tot felul de artificii, ca sa-i agate Stancu pe unul si pe altul. Mie imi pare rau de Ion Susanu, la care aveam pretentii, ca e om serios. A ajuns el sa fie la mina lui Stancu, pentru o functie de director adjunct, la Directia Plantelor?! Pai nu m-as fi injosit, pentru o asemenea chestie, nici daca mincam un covrig, la doua saptamini. Si multi altii, care atirna pe linga el, acolo, ca tot spune el ca ii cumpara pe toti. Sa-i cumpere, dar oamenii astia, pina la urma, au si constiinta, si cind o sa fie votul secret, Stancu o sa aiba o mare surpriza. Tot timpul au existat suspiciuni in legatura cu angajarile, au venit oameni si mi-au spus tot felul de lucruri, aranjamente care se fac la cabinetul 1 si cel al doamnei Moisescu. Se reclama ca se fac angajari pe pile, si asta poate sa insemne bani sau diverse alte lucruri. Eu, acum, inteleg si alt aspect: "domnule, vreau sa-mi fac echipa, sa schimb sefii cu care lucrez". Daca vrei sa-ti faci echipa cu oamenii tai, spune oamenilor in fata: "mai fratilor, eu nu va vreau, dati-va demisia, ca eu sint sef in institutia asta, si vreau sa lucrez cu altii, nu cu voi!". Nu asa, sa organizez asa-zise concursuri, sa arunc praf in ochii lumii, si sa fac numai smenuri. Ca asta este ceea ce se face".

"Ar trebui sa deschid proces, la fiecare prostie pe care o spune"

Contactat telefonic, presedintele CJ a calificat drept "aberatii" acuzatiile lui Chiru. Gheorghe Bunea Stancu ne-a declarat ca nu s-a implicat niciodata in organizarea acestor concursuri, si nici nu are de gind sa o faca de acum inainte: "Nu m-am implicat niciodata in angajarile facute la Consiliul Judetean. Mie mi se pare corect sa cistige cei care sint mai buni, pentru ca, dupa aceea, lucrez cu ei, si este in interesul meu sa am oameni de valoare, cu care sa fac treaba buna. Partea de intrebari, la interviu, si la examenul scris, este pregatita de directorii de specialitate, fiindca ei se pricep cel mai bine, si, oricum, ei vor lucra cu noii angajati, in continuare. Nu eu lucrez cu acestia, eu lucrez cu directorii. Daca domnul Chiru nu pricepe aceste lucruri, asta este, deja este prea tirziu ca sa mai inteleaga ceva. Decit sa stea pe margine,si sa lanseze tot felul de acuzatii aberante, mai bine s-ar implica, sa faca si el ceva util, in Consiliul Judetean. Este problema lui ce declara, pina la urma. De aruncat cu vorbe, este usor, de dovedit este mai greu. Daca are dovezi in sprijinul a ceea ce spune, sa le prezinte. Eu va spun ca aceste concursuri se fac pe baza unei proceduri legale, daca oamenii sint nemultumiti, se pot face contestatii, deci totul este foarte clar. Eu de persoane care sa nu fi putut sa se inscrie, pentru ca nu le-a fost primit dosarul de oamenii nostri, nu am auzit, pina acum. Scopul nostru este sa mearga treaba, nu sa angajam oameni fara valoare, ca, la o adica, dupa ce plec eu din CJ si vine altul la conducere, ei vor fi dati afara, fiindca nimeni nu are nevoie de oameni care nu-si fac treaba cum se cuvine. Si atunci, ei ce cistiga, ocupind aceste posturi? De fapt, eu nu stiu de ce mai raspund la aceste aberatii, ale lui Chiru. Ar trebui sa deschid proces, la fiecare prostie pe care o spune, la fiecare acuzatie de acest gen, ca sa le si dovedeasca. Acest plimbaret, cu traista-n bat, pe la o gramada de partide, nu face decit sa arunce cu noroi".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii