Mergi la conţinutul principal

Se lucrează intens la marcajele rutiere din municipiu

* un cumul de factori, explicați mai jos de conducerea SUPAGL, a făcut ca operațiunea să înceapă abia acum, în plină toamnă * ”Facem mai întâi trecerile de pietoni, apoi și marcajele longitudinale”, a precizat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu * concomitent, se lucrează la instalarea a zeci de semafoare noi, cronometre și sisteme acustice pe șase mari artere de circulație

 

Suntem deja în plină toamnă și de-abia acum a început în forță trasarea marcajelor pietonale în Brăila. De ce se întâmplă asta? Explicația pe scurt ar fi că Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) are contract pentru această operațiune cu o firmă „Cricons” SRL, care până acum a avut niște urgențe de rezolvat în orașul Galați. „Ei nu au putut să facă marcajele imediat după turnarea covoarelor asfaltice, fiind nevoie de o pauză de cel puțin trei săptămâni pentru uscarea corespunzătoare a bitumului, pentru ca vopseaua să își poată păstra caracteristicile. După ce s-au finalizat asfaltările pe bulevardul Cuza, pe strada Eremia Grigorescu (fosta Gării n.n.) și pe alte artere, a trebuit să ținem cont de acest interval, iar cei de la Cricons au început între timp niște lucrări la Galați, fiind apoi angrenați acolo pe perioada verii. Acum au o echipă liberă și au putut începe treaba și la noi. Deocamdată, ne axăm pe trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ, deoarece avem o solicitare în acest sens de la Poliția Rutieră. După ce finalizăm aceste marcaje transversale, le vom începe și pe cele longitudinale, pe toate străzile recent asfaltate, cum ar fi bulevardul Cuza, strada Gării, Siretului, Pietății, Școlilor, Ghica, Mircea Mălăeru”, ne-a explicat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu. Contractul cu „Cricons” este valabil pe toată durata anului în curs și prevede realizarea de marcaje rutiere în suprafață totală 5.000 metri pătrați. Până acum s-au executat 2.000 mp, restul de 3.000 mp urmând de acum încolo.

Angajații SC Cricons SRL, aflați sub coordonarea SUPAGL, se aflau, luni, la trecerea de pietoni de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, fiind vizate apoi trecerile de pietoni din zona altor instituții școlare aflate pe artere intens circulate.

Concomitent, sunt montate semafoare, cronometre și sisteme acustice noi pentru circulația autovehiculelor și pietonilor pe șase mari artere de circulație ale municipiului Brăila și la intersecțiile acestora cu alte 12 străzi. Măsura este menită să ducă la creșterea siguranței celor implicați în circulație, fluidizarea traficului și modernizarea instalațiilor. În total, vor fi montate 29 de bucăți corp semafor, 30 bucăți cronometre și 21 bucăți sisteme acustice pentru traversările de pietoni, achiziționate în urma unei licitații de către Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila. De montarea semafoarelor se ocupă o societate specializată din Brăila, SC ”Crismilver” SRL.

Astfel, vor fi montate semafoare, cronometre și sisteme acustice noi pe următoarele artere: Strada Griviței cu Școlilor, Calea Galați și G-ral Eremia Grigorescu (Gării); B-dul Dorobanților cu Școlilor, Calea Galați și G-ral Eremia Grigorescu; Calea Călărașilor cu Griviței și Mihai Bravu; B-dul Independenței (fost Carol) cu Mihai Eminescu și G-ral Eremia Grigorescu; B-dul Alexandru Ioan Cuza cu Mihai Eminescu și cu Nicolae Bălcescu; Șoseaua Râmnicu Sărat (zona Brico Depot).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro