Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se linistesc apele in PNL Braila

Alegerile judetene ale PNL Braila vor avea loc in toamna. Asa cum a preconizat Vasile Datcu, insarcinat cu reorganizarea filialei brailene a partidului, Biroul Permanent Central a decis marti seara ca alegerile judetene sa aiba loc pe data de 3 septembrie. Datcu a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca, pina atunci, Comitetul de Initiativa al PNL Braila va avea sarcina de a reorganiza filialele din teritoriu si de a le pregati pentru evenimentul din septembrie: "Am avut acea contestatie care a fost trimisa la Curtea de Onoare si Arbitraj si care va fi judecata in toamna. Asa ca alegerile au fost stabilite pentru data de 3 septembrie. In fine, cel putin acum s-au linistit apele, ca stim cu totii pe ce pozitii stam". Acesta a mai adaugat ca, tot in sedinta de marti seara, Biroul Permanent Central a validat alegerea lui Petrica Popa in functia de presedinte al filialei municipale a PNL Braila: "E bine ca acum avem un presedinte validat care-si poate incepe activitatea. Chiar il rog pe domnul Popa sa convoace toti colegii consilieri si Biroul Permanent Munucipal pentru a stabili un plan de atac si un program de dezvoltare al orasului, care sa fie supus atentiei Consiliului Local Municipal. Astept ca noua conducere sa inceapa sa se ocupe de probleme".

"Cei trei consilieri se vor supune aceluiasi regulament ca si membrii noi"

La rindul sau, noul presedinte al organizatiei municipale a PNL Braila, Petrica Popa, a tinut sa precizeze ca, in primul rind, asteapta reintoarcerea in partid a consilierilor municipali si judeteni care, in urma cu aproape 2 ani, au decis sa paraseasca aceasta formatiune politica: "Referitor la cei trei consilieri, Peter Mitu de la CLM si Petru Ganciu si Adrian Ritzinger de la CJ, nu cred ca vor exista probleme cu reprimirea lor in partid. Numai ca trebuie sa inteleaga ca aceasta va fi facuta sub anumite conditii. Adica vor avea aceleasi drepturi ca si noii membri. Deoarece au plecat din partid, nu se pot astepta sa le recunoastem vechimea acum, deci nu pot candida la alegeri. Se vor supune aceluiasi regulament ca si membrii noi. Asa este corect. Oricum, nu mi se pare corect ca odata ce ai ajuns consilier sprijinit de un partid, sa ii intorci spatele. Si, mai nou, se pare ca a fost adoptata si o lege privind decaderea din drepturi a alesilor locali care renunta la partidul din care au facut parte la momentul cistigarii unor functii. Inca nu stiu daca se aplica si retroactiv sau numai de acum incolo, dar tot mi se pare un lucru bun".
Totodata, acesta a subliniat faptul ca, in ceea ce il priveste pe Ritzinger, ii cere acestuia sa isi faca publica pozitia fata de PNL, dar si sa recunoasca greselile pe care le-a facut atunci cind s-a aflat la conducerea partidului: "Cred ca Ritzinger a gresit atunci cind a cedat conducerea partidului. Mai mult, cred ca ar trebui acum sa participe la reconstructia filialei deoarece e de datoria lui si trebuie sa limiteze modul de manifestare personal in favoarea celui de echipa".
In ceea ce priveste situatia liberalului Vasile Varga, Datcu a tinut sa precizeze ca aceasta se va clarifica in cursul acestei saptamini: "Varga este una dintre figurile de marca ale liberalilor braileni. Din nefericire, din cauza ca nu i-a fost validata cererea de reconfimare nu a putut participa la alegerile muncipale, dar acum, noua conducere va rezolva problema, astfel incit acesta sa isi recapete drepturile depline pina la alegerile din septembrie".
Totodata, Vasile Datcu a precizat ca a luat legatura si cu viceprimarul Tilea pentru a purta o discutie legata de reconfirmarea acestuia ca membru PNL. Acesta a adaugat ca Tilea s-a aratat deschis la dialog si ca in viitorul apropiat se va lamuri si situatia politica a acestuia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii