Mergi la conţinutul principal

Se joacă din nou cu sălile pline! Trei reprezentații, în acest weekend, la Teatrul “Maria Filotti”

* vineri se joacă “American Buffalo”, sâmbătă “Papagalița și curcanul”, iar duminică “Steaua fără nume” * biletele se epuizează rapid, însă încă mai găsiți pe site-ul www.blt.ro sau la agenția teatrală

 

După doi ani de pandemie, săptămâna trecută, în primul weekend după anularea restricțiilor, sălile Teatrului “Maria Filotii” au fost din nou pline, iar atmosfera a fost una de bucurie atât pentru spectatori, cât și pentru actori. Aceeași atmosferă o veți găsi și în acest weekend, când sunt programate trei noi reprezentații.

Astfel, vineri, 18 martie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, puteți viziona spectacolul “American Buffalo”, de David Mamet, în regia lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pascha. Cu o distribuție de excepție - Liviu Pintileasa, Emilian Oprea și Adrian Ștefan - spectacolul prezintă povestea a trei bărbați care se luptă în urmărirea viziunii lor distorsionate despre visul american. Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, decide să fure colecția de monede a unui client. El cere ajutorul unui tânăr, dar neavând încredere nici în el, Don invită o a treia persoană să i se alăture. Bobby devine un țap ispășitor pe măsură ce complotul de spargere se dezvăluie, iar tensiunile se transformă în suspiciune, furie și violență. Pe rând, emoționant și cinic, naiv și violent, “American Buffalo” este o poveste pătrunzătoare despre cum oamenii pot fi corupți pentru a-și trăda idealurile și pe cei pe care îi iubesc. Spectacolul este adresat publicului peste 16 ani.

Sâmbătă, 19 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare, sunteți invitați la comedia

polițistă “Papagalița și Curcanul” de Robert Thomas, regia Radu Nichifor, unde îi veți vedea pe actorii Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Vlad Volf, Adrian Ștefan, Narcisa Novac, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, Ionel Spalatu, Ioana Dragu, Mița Voicu, Adriana Tudose și Mihai Ardeleanu.

Piesa lui Robert Thomas este o comedie neagră, iar acțiunea are loc în apartamentul Maestrului Rocher, notar din Paris, apartament în care, într-o seară, după plecarea clienților, Alice Postic, secretara, descoperă cadavrul notarului cu un cuțit înfipt în spate. Alice, disperată, reușește să anunțe Poliția înainte de a leșina, însă la sosirea ofițerului Maximin, trupul notarului dispăruse. În scenă apare și inspectorul Henri Grandin, cunoscut în lumea polițiștilor drept “omul de fier”, datorită cerbiciei sale. Acesta se dovedește a fi o mai veche cunoștință a domnișoarei Postic, care, însuflețită de dorința aflării adevărulului, pornește propria anchetă. De aici până la final urmează o adevărată cavalcadă de încurcături și suspiciuni, iar concluzia finală generală este: “Moartea nu a fost ceea ce am crezut!”.

Scenografie și costume - Raluca Polea, artist plastic brăilean, muzica și coloana sonoră - Cornel Cristei.

Duminică, 20 martie, weekendul la teatru se închide cu un superb spectacol din repertoriul teatrului brăilean: “Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, regia Cristian Ban, un spectacol care valorifică imaginea sensibilității, a tumultului existențial printr-o iubire intangibilă precum celestul.

În distribuția spectacolului îi vom regăsi pe talentații actori Narcisa Novac, Nicholas Cațianis, Dan Moldoveanu, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Adrian Ștefan, Blanca Doba, Elena Andron și Ciprian Chiricheș. Scenografie - Cristina Milea, light design - Bogdan Gheorghiu.

Biletele la spectacolele din acest weekend se vând ca pâinea caldă, însă locuri disponibile încă se mai găsesc. Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală 0236/613.969.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro