Începând de luni, 18 aprilie, militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria", ajutaţi de elevi din cadrul mai multor instituţii de învăţământ, au pornit o amplă campanie de îngrijire a monumentelor comemorative închinate eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Astfel, se va face curăţenie în zona monumentelor existente în incinta Cimitirului Eroilor "Sfântul Constantin", dar şi la monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu şi la statuia Caporalului Muşat, de pe Calea Călăraşilor.
"Comemorarea şi păstrarea memoriei eroilor căzuţi pentru ţară reprezintă o datorie sacră a fiecărui stat şi cetăţean, iar anul acesta se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, prilej de organizare şi desfăşurare a unor activităţi în semn de recunoştinţă pentru eroii care au murit pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi care au pus, prin jertfa lor, patria mai presus de propria existenţă", se arată într-un comunicat de presă semnat de lt. col. George Popa, ofiţerul de relaţii publice al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila.
Genul acesta de activităţi se derulează, în perioada 18 - 22 aprilie, în cadrul proiectului "Un erou, o floare", premergător celebrării Zilei Eroilor, concomitent cu programul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice intitulat "Şcoala Altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun".