Mergi la conţinutul principal

Se fac primii pași pentru reabilitarea drumului județean ”spaima șoferilor”, DJ 203R

* consilierii județeni au aprobat DALI-ul și indicatorii tehnico-economici * acesta este, însă, doar începutul lungului proces birocratic prin care urmează să fie obținute fondurile europene necesare pentru investiție și să se dea efectiv drumul la treabă * abia peste vreo 3 - 4 ani s-ar putea face ceva concret * între timp, pe DJ 203R sunt porțiuni, cum ar fi cea dintre Batogu și Lișcoteanca, unde gropile și făgașele sunt atât de adânci încât firmele de transport călători refuză să mai facă curse, pentru că își distrug mașinile

 

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de joi, 28 ianuarie, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare Drum Județean DJ 203R, km 0 - km 35 plus 530”. De asemenea, a mai fost aprobată, în aceeași ședință, o modificare a Acordului de parteneriat încheiat anul trecut între Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și Consiliul Județean Brăila, acord prin care agenția va ajuta autoritățile județene să întocmească un proiect prin care să se obțină finanțarea europeană pentru reabilitarea respectivului drum. Modificarea se referă la faptul că sumele reprezentând cheltuieli neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu al județului Brăila.

Măsurile adoptate în ședința Consiliului Județean sunt doar primii pași în lungul drum birocratic ce trebuie parcurs pentru demararea investiției de reabilitare și modernizare a DJ 203R. După cum recunosc inclusiv reprezentanții CJ, vor mai trece cel puțin 3 -4 ani până când se va obține finanțarea necesară și până când vor fi finalizate licitațiile pentru proiectarea și executarea efectivă a lucrărilor. Abia din acel moment va putea fi deschis șantierul propriu-zis.

Cert este că, la ora actuală, pe DJ 203R Ulmu - Cireșu - Batogu - Lișcoteanca - Drogu sunt porțiuni pe care se circulă cu foarte mare dificultate. Este vorba despre acele tronsoane încă neasfaltate, acoperite doar cu un strat de pietriș, pline de făgașe adânci și cu foarte multe gropi. De altfel, vă informam recent într-un articol publicat de cotidianul nostru despre situația unor localnici din satul Batogu, care se plângeau că, de la începutul acestui an, timp de circa două săptămâni, cursa dinspre și spre Brăila nu a mai circulat, astfel că nu au mai putut ajunge în municipiu pentru a-și rezolva diverse probleme. Cursa respectivă este asigurată de firma de transport călători ”Pax”. Administratorul acesteia, Alexe Papenov, ne-a declarat că a trebuit să suspende temporar cursa Brăila - Lișcoteanca (traseu ce include și satul Batogu) pentru că între localitățile Batogu și Lișcoteanca drumul nu este asfaltat, iar carosabilul plin de gropi a stricat efectiv două dintre autobuzele firmei.

După ce va trece prin operațiunile de reabilitare, pe DJ 203R nu vor mai exista tronsoane neasfaltate, iar covorul asfaltic nou turnat va asigura condiții adecvate de circulație pentru toți șoferii, promite conducerea Consiliului Județean. Din cauza binecunoscutei birocrații românești, vor mai trece, însă, ani de zile până când se va ajunge aici. Tot conducerea CJ, prin vocea vicepreședintelui Ionel Epureanu, a promis că, până la demararea lucrărilor de reabilitare/modernizare pe fonduri europene, se vor nivela din când în când, cu bani de la bugetul județului, acele porțiuni pietruite, cum este cea dintre Batogu și Lișcoteanca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro