Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se distribuie bonurile valorice pentru incalzirea locuintei

Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a inceput distribuirea bonurilor valorice pentru incalzirea locuintei, acordate familiilor si persoanelor singure, cu venituri de pina la 310 RON/persoana, care utilizeaza energie termica furnizata in sistem centralizat sau gaze naturale. In acest an, DMSSF Braila a inregistrat 22.418 cereri, cu peste 1.700 mai putin fata de anul trecut.
Din totalul celor inregistrate, 12.353 sint pentru energie termica, iar 10.185 pentru gaze naturale. Nu toti cei care au depus cereri vor deveni beneficiari ai ajutorului, ci doar cei pe numele carora se va emite decizie, care va fi transmisa prin posta solicitantilor, impreuna cu bonurile valorice. Pina la acest moment au fost aprobate 10.928 de cereri in cazul energiei termice si 9.414 pentru gaze naturale. Restul au fost respinse sau sint incomplete. "Bonurile s-au distribuit in proportie de 85%, dar mai sint persoane care vin cu ele la modificat sau la anulat. In ceea ce priveste cererile care sint incomplete, problema este in curs de reglare. Desi i-am anuntat sa vina la sediul Directiei, pe unii dintre ei chiar si de cite doua ori, nu s-au prezentat. Bilantul arata ca numarul cererilor, per total, a scazut. O scadere s-a inregistrat si in cazul cererilor pentru ajutorul acordat celor care folosesc pentru incalzirea locuintei energie termica, dar a crescut la gaze naturale. In general, intreaga actiune a mers mai bine decit anul trecut", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Reamintim ca bonurile valorice se acorda pentru perioada noiembrie 2005 - martie 2006, iar valoarea lor difera in functie de veniturile beneficiarilor si de sistemul pe care il utilizeaza pentru incalzirea locuintei. Astfel, cei care folosesc energia termica si realizeaza venituri de pina la 310 lei (RON), vor primi bonuri valorice in valoare de 32 lei (RON)/luna. Pentru venituri de pina la 260 lei (RON), bonurile valorice vor avea o valoare de 49 lei (RON); pina la 225 lei (RON), o valoare de 65 lei (RON); pina la 190 lei (RON) - 97 lei (RON); pina la 150 lei (RON) - 145 lei (RON) si pina la 110 lei (RON) - 223 lei (RON). In cazul celor care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, sezonul rece a fost impartit in doua perioade: prima acopera lunile noiembrie si decembrie 2005, iar a doua, perioada ianuarie - martie 2006. Cei care realizeaza venituri de pina la 310 lei (RON) vor primi bonuri valorice in valoare de 20 lei (RON), pentru lunile noiembrie si decembrie 2005 si de 22 lei (RON), pentru perioada ianuarie-martie 2006. Pentru venituri de pina la 260 lei (RON), bonurile valorice vor avea o valoare de 41 lei (RON), respectiv 45 lei (RON); pina la 225 lei (RON) - 51 lei (RON), respectiv 56 lei (RON); pina la 190 lei (RON) - 71 lei (RON), respectiv 79 lei (RON); pina la 150 lei (RON) - 98 lei (RON), respectiv 108 lei (RON) si pina la 110 lei (RON) - 160 lei (RON), respectiv 178 lei (RON).
De asemenea, persoanele/familiile beneficiare de ajutor social (venitul minim garantat), care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica, vor primi un ajutor de incalzire de 270 lei (RON)/luna. Cei care se incalzesc cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri vor primi, prin dispozitii emise de primari, un ajutor de 48 de lei (RON)/luna. Plata acestor ajutoare se va face din fondurile consiliilor locale, destinate pentru plata ajutorului social.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii