* peste 70 de meșteri populari, meșteșugari și firme de profil din România și din Moldova de peste Prut și-au anunțat participarea la Târgul Meșterilor Populari * artizanat, sculptură în lemn, covoare, ștergare, ii, produse de olărit, ceramică, sticlărie, jucării confecționate din lemn, produse din piele, ceramică de grădină, produse din miere și lavandă, lumânări handmade, tablouri cu licheni, păpuși handmade, icoane pictate pe lemn și pe ou, obiecte croșetate, produse de blănărie - toate acestea și multe altele vor fi expuse pe tarabele meșteșugarilor de pe Faleză * Parada portului popular va aduna laolaltă peste 600 de participanți
Mult așteptatul Târg al Meșteșugarilor, de anul acesta, își deschide porțile astăzi, miercuri, 10 august, pe Faleza Dunării, cu meșteri populari și creatori de frumos din toată țara, la care s-au alăturat și 10 meșteri vestiți din Moldova de peste Prut.
Potrivit directorului Direcției Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, Camelia Chiriac, și-au anunțat participarea la târg peste 70 de meșteri populari, meșteșugari și firme de profil din România și Republica Moldova. Vor fi prezentate publicului brăilean sute de lucrări de artizanat, sculptură în lemn, covoare, ștergare, ii și cămăși populare, produse de olărit, ceramică, sticlărie, jucării confecționate din lemn, produse din piele (marochinărie), ceramică de grădină, produse din miere și lavandă, lumânări handmade, tablouri cu licheni, clopoței și potcoave, păpuși handmade, icoane pictate pe lemn și pe ou, icoane gravate, obiecte croșetate cu mult talent, produse de blănărie și multe altele. Și-a anunțat participarea și celebrul "Badea Costică", alias Constantin Ciubotarița, din Botoșani, cojocar din tată-n fiu, cunoscut brăilenilor mai ales pentru sârbele și horele moldovenești cu care-și încântă mușteriii.
Ca de obicei, de Zilele Brăilei vor fi organizate nu mai puțin de trei parade: Parada portului popular, cu peste 600 de participanți (programată vineri, 12 august, de la ora 18.30, cu plecare de la Sala Polivalentă), Parada mașinilor de epocă (sâmbătă, 13 august, ora 19.00, cu plecare din parcarea de la Braila Mall) și Parada navelor militare și civile (de luni, 15 august - Ziua Marinei - de la ora 9.55, Faleza Dunării).
Potrivit organizatorilor, după ce vor defila pe principalele artere ale orașului, mașinile de epocă vor ajunge (sâmbătă, 13 august) în jurul orei 20.00-20.30 în parcarea Primăriei Municipiului Brăila, unde vor putea fi admirate și a doua zi. Proprietarii acestor "bijuterii pe patru roți" vor fi de față, ca să le dea celor interesați informații despre respectivele mașini.
Tot miercuri, 10 august, la ora 18.30, în Parcul Monument, este programată piesa "Soacra cu trei nurori", jucată de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache", din Botoșani. La aceeași oră, dar în Grădina Publică, actorii Teatrului de Păpuși Brăila vor juca piesa "Peripețiile... domnului Goe".