Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se caută profesori și elevi pentru Centrul Județean de Excelență Brăila

* înscrierile pentru profesori se fac până pe 18 octombrie, iar pentru elevi până pe 25 octombrie

 

Centrul Județean de Excelență Brăila își va deschide în curând, propriu-zis, porțile. În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila organizează selecția cadrelor didactice care vor preda la Centrul de Excelență, precum și înscrieri pentru elevii care sunt capabili de performanță.

Selecția profesorilor se face până pe 18 octombrie. Dosarele se depun în format fizic la secretariatul ISJ Brăila și online la adresa Centrului Județean de Excelență. După depunerea dosarelor de înscriere, se va face selecția profesorilor, iar comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, cu respectarea măsurilor în vigoare. Potrivit regulamentului de organizare și funcționare a centrelor de excelență, selecția profesorilor se realizează de către o comisie, numită prin decizie a inspectorului școlar general, formată din inspectorul școlar general adjunct, inspectorul școlar care coordonează disciplina/aria curriculară și directorul centrului de excelență. Selecția personalului didactic de predare se face pe baza unui portofoliu ce conține curriculum vitae și documente justificative și a unui interviu. Sunt selectate cadre didactice care manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cele ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri, pe baza criteriilor specifice de selecție stabilite la nivelul comisiei și avizate de consiliul de administrație al inspectoratului școlar.

În ceea ce privește selecția elevilor, aceștia se pot înscrie până pe 25 octombrie. Înscrierea se face la nivelul fiecărei unități de învățământ, care apoi transmite situația centralizată pe discipline la adresa Centrului de Excelență. Grupele de excelență se vor constitui pentru următoarele discipline propuse: matematică (8 grupe, gimnaziu și liceu), limba și literatura română (6 grupe, gimnaziu și liceu), limba engleză (2 grupe, gimnaziu și liceu), limba franceză (2 grupe, gimnaziu și liceu), limba germană (o grupă, liceu), limba latină (o grupă, liceu), istorie (2 grupe, gimnaziu și liceu), geografie (2 grupe, gimnaziu și liceu), biologie (2 grupe, gimnaziu și liceu), chimie (2 grupe, gimnaziu și liceu), fizică (2 grupe, gimnaziu și liceu), astronomie și astrofizică (2 grupe, gimnaziu și liceu), informatică (2 grupe, gimnaziu și liceu). Cursurile se vor susține în format online atunci când incidența Covid-19 este mare.

Reamintim că director al Centrului de Excelență este prof. dr. Ștefan Aftodor, cadru didactic renumit, președinte al Societății de Științe Istorice din România - filiala Brăila și autor al mai multor cărți de istorie și articole științifice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii