Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scurgere masiva de petrol in Marea Nordului

O importanta scurgere de petrol s-a produs in apropiere de platforma Statfjord A din Marea Nordului, au anuntat miercuri autoritatile norvegiene, citate de AFP.
"A avut loc o scurgere masiva in timpul transportarii petrolului de pe platforma pe nava", a declarat Inger Anda, purtatorul de cuvint al Agentiei pentru protectia mediului in domeniul petrolier (Petroleumtilsyn).
Potrivit estimarilor preliminare, s-au scurs aproximativ 3.” de metri cubi de petrol, adica 24.150 de barili.
"Ar putea fi a doua scurgere masiva de hidrocarburi din istoria Norvegiei", a precizat Anda.
Potrivit Petroleumtilsyn, cea mai mare scurgere de petrol a avut loc in 1977, in urma unei explozii pe platforma Bravo, cind in mare au patruns 12.000 metri cubi de petrol.
Operatorul instalatiilor, compania norvegiana StatoilHydro, a precizat la rindul ei ca este vorba despre patru mii de metri cubi de petrol. Aceasta mai anunta intr-un comunicat ca scurgerea a avut loc miercuri dimineata, in timpul transportarii petrolului pe vasul Navion Britannica.
Mai multe avioane si elicoptere au fost mobilizate pentru a stabili amploarea scurgerii, a adaugat compania.
Platforma Statfjord, unul dintre principalele zacaminte petrolifere din Norvegia, este situata la aproximativ 200 de kilometri vest de orasul Bergen, la grantia dintre sectoarele britanic si norvegian din Marea Nordului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii