Skip to main content

Scriitorul Valeriu Ion Gagiulescu, lansat la Braila

Cercul Militar a gazduit, simbata, doua lansari de carte semnate de scriitorul Valeriu Ioan Gagiulescu, brailean la origine, fost coleg de scoala cu scriitorul si publicistul Dumitru Anghel. Romanul "Amurg" si cartea de poezii "Potcovarul lui Pegas" au fost tiparite la editura braileana "Opinia". Scriitorul Constantin Gherghinoiu a apreciat formula epica a romanului, similara cu cea din "Hanul Ancutei", in care personajele deapana amintiri. "M-a impresionat faptul ca autorul si-a ales personajele din paturi sociale care au constiinta, mediteaza la ce li se intimpla, analizeaza. Cartea de poezie este scrisa intr-un registru clasic, pe teme cunoscute. La citeva balade se vede ca a exploatat in maniera personala filonul folcloric. In volum intilnim si poezie ocazionala si poate ar fi fost bine sa fie separate acestea, pentru ca asa este un melanj care nu stiu daca da bine la cititor", a mai explicat scriitorul Constantin Gherghinoiu. Publicistul Vasile Zbarcea a apreciat ca "Amurg" este, de fapt, o carte de povestiri spuse de cele trei personaje, care rememoreaza, dar nu analizeaza adinc ce s-a intimplat. Apoi, Vasile Zbarcea a facut aprecieri critice asupra fiecarui personaj principal, evidentiind de fiecare data relatia individului cu epoca.
Profesorul Dumitru Anghel a apreciat ca poeziile lui Valeriu Ion Gagiulescu sint scrise in dulcele stil clasic, sfidind astfel tot ce se scrie azi. Titlul volumului de versuri, "Potcovarul lui Pegas" este dat si pentru a-l lamuri pe cititor ca nu trebuie sa se astepte la cine stie ce poezie de ultima generatie, ci la vremurile sfinte si cuminti ale inceputului de dialog intre poeti si lume, apreciaza profesorul Dumitru Anghel.
Interventiile invitatilor au alternat cu melodii interpretate de formatia "Folkistii cu trabant", formata din: Ionut Sorin, Gazea Stefan si Alexandru Vatra.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu