Skip to main content

Scriitorul brailean Marian Coman, exportat in Franta

Scriitorul Marian Coman, redactorul-sef al cotidianului Obiectiv - Vocea Brailei", va putea fi citit si de francezi. La inceputul lunii noiembrie, in Franta, la Nantes, va fi lansata o miniantologie de texte fantastice romanesti, "Millennium Est", la cel mai mare salon european de carte F&SF din cadrul Festivalului Utopiales, iar unul dintre texte ii apartine scriitorului Marian Coman. Aceasta noua reusita confirma talentul sau, de care s-au bucurat impatimitii de literatura fantastica si atunci cind Marian Coman a debutat in volum cu "Nopti albe, zile negre", in 2005.
Volumul lansat in Franta si tiparit de editura "Millenium Press", cuprinde cinci texte semnate de: Marian Coman, Ona Frantz, Voicu Bugariu, Michael Haulica si Bogdan Tudor Bucheru. Traducerea povestirilor apartine Coraliei Telea, lector la catedra de limbi moderne a Facultatii de Istorie si Filologie a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Cartea a fost realizata de scriitorul american Jeff Vandermeer si de editorul roman Horia Nicola Ursu, cei doi avind in pregatire si o varianta extinsa a antologiei tradusa in limba engleza. In Romania, antologia "Millennium Est" va fi lansata la Tirgul de carte Gaudeamus de la Bucuresti, organizat la sfirsitul lunii noiembrie.
Povestirea lui Marian Coman din aceasta antologie se numeste "Testamentul de ciocolata". A mai fost publicata in 2006 in antologia romaneasca intitulata "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri". In acea antologie au mai fost publicate texte ale unor scriitori de succes din SUA, Marea Britanie si Australia: Jeff VanderMeer, Nicola Griffith si K.J. Bishop.

Zeci de premii si lucrari publicate

Scriitorul Marian Coman a debutat in 1995, in suplimentul literar "Supernova" al cotidianului "Evenimentul" din Iasi, iar povestirile sale au fost selectate si tiparite in numeroase antologii: "Romania SF 2001", editura "ProLogos", Bucuresti, 2001, antologator Dan Silviu Boerescu, "Quasar 001", editura "MediaTech", Iasi, 2001, antologatori George Ceausu, Vlad Franghiu, Dan Dobos, "Noesis", Societatea Culturala Noesis, Bucuresti, 2002, "Liternet 2002", vol 3, editura Liternet, Bucuresti, 2002, "Alte lumi, alte legende", editura "MediaTech", Iasi, 2002, antologatori Catalin Sandu si Bogdan Bucheru. "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri", editura Tritonic, Bucuresti, 2006. In 2005, Marian Coman a debutat in volum cu "Nopti albe, zile negre", la editura "Tritonic". Pentru aceasta carte, Marian Coman a primit premiul de incurajare al Conventiei Europene de Science-Fiction, desfasurata la Kiev, in Ucraina, in 2006. Pentru textele sale, braileanul a cistigat numeroase alte premii la diverse concursuri literare din Romania.
Marian Coman mai are grafica, articole, editoriale si proza publicate in: "fiction.ro", "Jurnalul SF", "Lumi virtuale" "CPSF Anticipatia", "Alternativ SF" (24 ore), Supernova" (Evenimentul - Iasi), "Dependent SF" (Independentul - Iasi), "Quanticipatia" "Jurnalul de Bucuresti", "Opinia studenteasca", "Curentul", "Libertatea" (Braila), "Braileanul", "Saprosan", "Hybris", "Monitorul", "Monitorul de Braila", "Monitorul de Galati", "Obiectiv- Vocea Brailei", "Jurnalul de Est", "Aspirina saracului" etc., o parte din povestirile sale pot fi citite si pe internet in: "Lumi virtuale" (www.lumivirtuale.ro) si "SFera" (www.sferaonline.ro).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu