Scolile se implica in programe pentru protectia apelor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scolile se implica in programe pentru protectia apelor

In sala de sedinte a Inspectoratului Scolar s-a lansat, ieri, editia a doua a programului "Apa#Viata". Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a explicat obiectivele proiectului, importanta apei pentru planeta, pentru oameni, si importanta constientizarii acestor probleme. In final a prezentat un film emotionant despre posibilele consecinte ale lipsei apei pe planeta, film care, la propunerea inspectorului responsabil cu imaginea, prof. Maria Stefan, va fi difuzat in toate scolile brailene. Din partea Regiei Autonome "Apa" a participat ing. Cornelia Dinca, seful unitatii de implementare a programului. Aceasta a oferit informatii despre programul "Instrumente pentru Politici Structurale de pre-Aderare (ISPA), gestionat de Comisia Uniunii Europene. Prin acest program se va realiza extinderea retelei de canalizare, refacerea celei existente si se va construi o statie de epurare a apelor uzate. Inspectorul responsabil cu programele internationale, prof. Romeo Mocanu, a spus ca in contextul actual scolile sint chemate sa se implice in problemele de mediu si trebuie sa-si asume un rol complex pentru a forma copiilor deprinderi de bune practici in domeniul folosirii apelor.
Programul care a inceput la 1 martie se va finaliza la 1 iunie. Sint incluse scolile din cartierele: Vidin - "Mihail Kogalniceanu", "George Cosbuc", nr. 21, "Sf. Andrei", Chercea - "Nedelcu Chercea", nr. 22 si nr. 24, si Radu Negru - "Vlaicu Voda", "Aurel Vlaicu" si "Fanus Neagu". Participa cu activitati cite o clasa a III-a din fiecare scoala, adica sint implicati aproximativ 250 de copii, iar beneficiari indirecti se apreciaza ca vor fi aproximativ 5.000 de elevi si cadre didactice, ca urmare a diseminarii informatiei. Ca activitati se vor organiza: excursii, concursuri de desene, de compuneri, un concurs de cunostinte cu tema ISPA si concursul "Cel mai frumos colt ISPA". Desenele cistigatoare vor fi aduse la RA "Apa" pina pe 11 mai, iar pe 16 mai va avea loc jurizarea lucrarilor. Concursul de cunostinte, etapa finala, se va desfasura pe 14 mai tot la sediul "Apa".
Programul se va finaliza pe 1 iunie cu o serbare pe tema apei. Tot atunci vor fi premiati si cistigatorii de la concursuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro