Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile refuza inceperea furnizarii caldurii

Desi in ultimele zile temperaturile au fost destul de scazute, multi dintre brailenii racordati la sistemul centralizat de incalzire refuza furnizarea de agent termic. Consilierul municipal PRM, Traian Adrian, director adjunct la CET Braila, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca ii intelege pe cetatenii care vor sa faca economie pentru ca nu au bani. Acesta si-a exprimat insa ingrijorarea in ceea ce priveste unitatile scolare din municipiu care tin copiii in frig.
"Ma surprinde ca multe scoli refuza sa preia agent termic, copiii nu pot fi tinuti in frig, pentru ca se imbolnavesc. Copiii de la scoli si gradinite trebuie sa aiba caldura. Probabil ca cetatenii refuza agentul termic deoarece asteapta bonurile pentru caldura care se dau din luna noiembrie, dar salile de clasa trebuie incalzite, pentru a nu pune in pericol sanatatea elevilor", a precizat Traian Adrian.
La rindul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, le da dreptate brailenilor care refuza inceperea furnizarii caldurii din aceasta luna, mai ales ca este posibil ca vremea sa se incalzeasca, iar apoi oamenii sint nevoiti sa stea cu geamurile deschise pentru ca CET-ul nu poate intrerupe caldura. In ceea ce priveste refuzul unitatilor de invatamint de a primi agent termic, Niculina Moisescu ii considera vinovati pe directori care nu se gindesc la sanatatea copiilor.
"Autoritatile locale si Inspectoratul Scolar Judetean ar fi trebuit sa intervina. Cei care au copii mai mici ce fac? Ii duc la scoala sau la gradinita si se imbolnavesc pentru ca stau in frig, apoi dau banii pe medicamente, nu se poate asa ceva. Inspectoratul Scolar trebuie sa le impuna directorilor unitatilor de invatamint sa preia agent termic", a precizat vicepresedintele CJ.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii