Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile din Vidin, Brailita si Pisc sint aproape gata pentru noul an scolar

Noul an scolar va incepe sub auspicii fericite si la scolile din cartierele Vidin, Brailita si Pisc. Toate institutiile de invatamint au primit bani de la Primarie pentru a realiza lucrarile de igienizare si reabilitare necesare pentru ca scolile sa obtina autorizatii sanitare de functionare.
"Anul acesta sintem foarte multumiti. Am reabilitat sala de sport, pentru care am primit 300 de milioane de lei de la Primarie. Lucrarea este aproape gata. Sala de sport a fost afectata foarte rau la inundatii si asa am intrat in programul de reabilitare. Igienizarea am facut-o tot cu bani de Primarie, cu forte proprii, ca in fiecare an. Sala de sport va fi gata la sfirsitul lui septembrie pentru ca acum asteptam sa se usuce sapa de ciment", a explicat directorul adjunct Lacramioara Valea de la Scoala "I.L. Caragiale.
Lucrarile de reparatii merg foarte bine si la Scoala "Mihail Kogalniceanu", unde corpul A va intra in urmatoarele zile in reparatii capitale cu bani de la Banca Mondiala. Pentru celelalte lucrari de igienizare si reparatii Primaria a dat scolii 200 de milioane de lei. "Am reabilitat grupurile sanitare pe care le aveam si am construit unul nou la etaj, astfel ca acum vom indeplini criteriile pentru a primi autorizatia sanitara de functionare. Cred ca de luni, 4 septembrie, scoala va fi pregatita. La grupul sanitar nou, de la etaj, lucrarile vor fi receptionate saptamina viitoare", a spus directorul Dorin Chiru. Cladirea ce va intra in reabilitare, corpul A, va fi predata constructorului, SC "Concivia" in zilele urmatoare, lucrarile urmind sa fie gata peste 12 luni.

Pe ultima suta de metri

Foarte bine stau lucrurile din punctul de vedere al reparatiilor si reabilitarilor si la Scoala "George Cosbuc". "In doua saptamini vom fi cu toate detaliile puse la punct. Sintem foarte multumiti ca Primaria ne-a dat anul acesta 600 de milioane de lei si am putut reabilita patru sali de clasa. Domnul director de la Primarie, Anghelescu, a venit la noi si a vazut parchetul putrezit din clase si ne-a aprobat in buget bani pentru reabilitare. Asa ca acum am schimbat parchetul, am lambrisat si am cumparat mobilier nou in patru sali de clasa si in cancelarie. Este foarte dragut", considera directorul Marita Breaban.
La Scoala nr. 21 lucrarile de igienizare sint in toi. S-a varuit, s-a vopsit, mai sint citeva lucrari de realizat la grupurile sanitare si totul este gata cu exceptia cladirii care se construieste acum, printr-un proiect european. "S-a darimat corpul vechi si se construiesc patru sali de clasa. Constructorii au promis ca la sfirsitul lui septembrie va fi gata. Probleme avem cu sala de sport. Era improprie si a fost darimata, iar acum am vrea sa construim una noua pentru ca este pacat de rezultatele sportive pe care le obtinem", a spus si profesoara Florica Totolici.
La Scoala "Sf. Andrei" s-a terminat lucrarea de hidroizolatie, pentru care Primaria a dat 200 de milioane de lei, s-a varuit si s-a facut curatenie peste tot. Pentru ultima saptamina au mai ramas detaliile, iar conducerea este foarte multumita de rezultate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii