Mergi la conţinutul principal

Scolile din municipiu trebuie pazite zi si noapte

Pentru ca procesul de invatamint sa se desfasoare in bune conditii, iar profesorii si elevii sa se simta in siguranta, toate unitatile scolare sint obligate sa asigure un sistem de paza eficient. In urma unei analize efectuate in teren de lucratori din cadrul Politiei Municipiului Braila, s-a constatat ca la toate cele 48 de institutii de invatamint era asigurata paza pe timp de noapte, insa, pe timp de zi, doar 36 erau asigurate cu paznici sau cu agenti de paza din cadrul societatilor specializate.
"In acest sens, toti directorii acestor unitati de invatamint au fost informati printr-o adresa scrisa cu privire la obligativitatea asigurarii unui sistem eficient de paza care sa includa atit mijloace mecano-fizice de protectie, cit si instituirea unui dispozitiv de paza uman, format din personal calificat, conform prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor" a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor.
Oamenii legii au mai constatat si alte nereguli la scolile vizitate, cum ar fi spatii lipsa in gardurile imprejmuitoare pe unde pot patrunde diverse persoane care nu au legatura cu activitatile scolare si care pot afecta orele de curs sau, mai rau, pot agresa elevii. Pentru a impiedica accesul unor indivizi periculosi, politistii au propus repararea spatiilor lipsa si inaltarea gardurilor din jurul scolilor.
De asemenea, acolo unde, pe timp de zi, s-a constatat lipsa totala a pazei, la scoli sau cladiri adiacente acestora, precum atelierele-scoala, s-a propus montarea unui sistem de alarmare conectat la dispeceratul de monitorizare ori infiintarea unui post de paza, in locurile unde suprafata care trebuie pazita este foarte mare. Cei care vor urmari realizarea acestor obiective si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor negative in scoli sint politistii comunitari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu