Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoli inchise si trafic ingreunat in Republica Moldova, din cauza frigului

Ninsorile abundente si temperaturile scazute din Republica Moldova au determinat inchiderea mai multor institutii scolare si au ingreunat traficul pe drumurile nationale, relateaza BASA-press.
Potrivit unor reprezentanti ai Ministerului Educatiei, scolile din raionul Briceni, in nordul tarii, au fost inchise pentru ca nu puteau asigura temperatura de 16 grade Celsius in salile de clasa, iar cele din Soroca functionau, dar cu prezenta redusa din partea elevilor.
"Numarul exact al institutiilor care au ramas inchise din cauza gerului va fi aflat in cursul serii", a afirmat Nadejda Velisco, seful Directiei de invatamint din cadrul Ministerului moldovean al Educatiei.
Potrivit Ministerului Educatiei, de la inceputul anului, patru scoli au fost nevoite sa isi inceteze activitatea deoarece nu putea asigura o temperatura corespunzatoare in salile de clasa, dar dintre acestea doar una este in continuare inchisa.
Un ordin al ministerului prevede ca in cazul in care temperaturile scad sub minus 20 de grade Celsius, profesorii nu vor mai tine cursuri.
Pe de alta parte, pe majoritatea drumurilor nationale din Republica Moldova se circula cu dificultate, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului de Interne al Republicii Moldova.
Ninsorile abundente, insotite de rafale de vint puternice, au provocat si blocarea a zece vehicule cu 17 persoane la bord, printre care si un copil.
Conditiile meteorologice nefavorabile au afectat, de asemenea, reteaua de electricitate, 78 de localitati raminind fara curent electric.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii