Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoaterea navei Polana din Dunare, aminata pentru vineri

Scoaterea la suprafata a navei slovace Polana, scufundata in apropierea malului romanesc al Dunarii, in dreptul orasului bulgar Ruse, a fost aminata cel mai probabil pentru vineri, din cauza curentilor puternici si a nivelului ridicat al apei, informeaza site-ul novinite.com.
Nava Polana se afla la o adincime de 12-13 metri si de ea au fost ancorate cabluri speciale pentru a o putea tracta la suprafata.
Compania olandeza Multraship, care a luat parte si la operatiunile de salvare a submarinului Kursk, intentioneaza sa aduca nava intacta la suprafata.
Nava Polana avea in rezervoare 42 de tone de combustibil, iar autoritatile fluviale bulgare se afla in stare de alerta, pentru a putea interveni in orice moment, in cazul in care autoritatile romane le-ar cere ajutorul.
Vasul s-a scufundat in apele teritoriale romane, iar Romania trebuie sa asigure securizarea si aducerea la suprafata a navei, precizeaza novinite.com.
Initial, operatiunea de scoatere a navei la suprafata era programata pentru miercuri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii