Skip to main content

Scoala "Mihai Eminescu" sarbatoreste patronul spiritual

Maine, la Scoala "Mihai Eminescu" sunt organizate o serie de activitati pentru a sarbatori patronul spiritual, poetul Mihai Eminescu. Intre orele 8.00 si 11,30, chiar in scoala, in fiecare clasa, profesorii si dirigintii vor prezenta biografia poetului Mihai Eminescu, coordonator fiind inst. Marilena Gogu. Copiii vor recita poezii din creatia celui sarbatorit si se vor depune flori la statuia poetului. Elevii din clasele a III-a si a IV-a vor participa la concursul "Luceafarul poeziei romanesti", sub coordonarea invatatorului Neculai Ciuperca. In cadru festiv se va lansa cel de-al 16-lea numar al revistei scolii, "Constelatia 23", coordonatori prof. Evelina Dumitrascu, Elvira Stanica si Gabriela Bulhac.
La ora 9.00, elevii clasei a IV-a E vor vernisa la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" o expozitie de carte, vor face lecturi interactive, vor prezenta un medalion literar, sub coordonarea invatatoarei Veronica Munteanu. Se vor mai organiza o expozitie cu 95 de masti din argila, "Civilizatii disparute", realizata de elevii claselor: V B, VI A , VI B, VI C, VII C, VII E, coordonati de prof. Adrian Stoica, si o alta expozitie, "Pasiuni oglindite in colectii", realizata in cadrul proiectului european Comenius "Lumea jocurilor copilariei, in trecut, prezent si viitor", coordonat de profesoarele Dorina Valcu, Carmen Marin si institutoarele Paula Marchis si Valentina Botea.
Incepind cu ora 12.00, la Teatrul "Maria Filotti" va avea loc serbarea scolii. Directorul Maria Neicu va vorbi despre realizarile scolii, "Eminescu in biblioteca virtuala" este tema alocutiunii sustinute de Claudiu Braileanu de la Biblioteca "Panait Istrati", apoi urmeaza festivitatea de premiere a Concursului interjudetean de creatie literara "Mihai Eminescu", aflat la cea de-a XII-a editie si derulat in perioada 15 decembrie - 13 ianuarie sub coordonarea profesoarelor Evelina Dumitrascu, director adjunct si Elvira Stanica. Ziua se va incheia cu spectacolul muzical coregrafic "Pasiune si talent" prezentat de elevii Scolii "Mihai Eminescu" si ai Liceului de Arta "Hariclea Darclee". Coordonatori sunt institutoarea Didina Coman si prof. Nistor Dumitru de la Scoala "Mihai Eminescu" si prof. Petrea Gogu de la Liceul de Arta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu