Scoala "Dimitrie Cantemir" si-a primit elevii cu surprize | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scoala "Dimitrie Cantemir" si-a primit elevii cu surprize

La inceputul anului scolar, cei 460 de elevi ai Scolii "Dimitrie Cantemir" au avut surprize placute. Ei au aflat ca vor beneficia de un nou laborator de chimie, refacut si reutilat, un cabinet de consiliere si orientare si un cabinet medical renovat. Directorul unitatii de invatamint, prof. Maria Roman, a precizat ca in aceasta vara, cu ajutorul primariei si al fondurilor de la comitetul de parinti, s-au facut citeva imbunatatiri in scoala. S-a schimbat o parte din timplaria exterioara din lemn cu timplarie PVC, in valoare de 35.000 de lei, s-a dotat si utilat laboratorul de chimie si anexele, s-au pus lambriuri, pardoseala noua, mobilier nou si s-a varuit. In cabinetul de consiliere si orientare s-a refacut parchetul, s-a cumparat mobilier nou, s-a zugravit, s-au pus jaluzele verticale. "Mai avem de inlocuit inca 36 de ferestre, pentru ca nu au ajuns banii. Avem o scoala mare si lucrurile merg incet. Pentru lucrarile din aceasta vara am folosit toti banii de la comitetul de parinti si fondurile oferite de primarie si as vrea sa le multumesc tuturor pentru ca ne-au sprijinit. De asemenea, de un real ajutor ne-au fost muncitorii scolii, cu ajutorul carora am realizat o buna parte din lucrari", a spus directorul Maria Roman.
Scoala mai participa si la infiintarea unei filiale judetene a Asociatiei nationale IBBY, o asociatie culturala care urmareste promovarea cartilor de literatura in rindul scolarilor. De acest proiect se ocupa invatatoarea Maria Miron. Clasa I A a, unde preda invatatoarea Steluta Cornea, este si ea in plin proces de modernizare. "La noi este un cartier cu populatie scolara saraca, in scadere si trebuie sa venim cu oferte educationale atragatoare, altfel scolile din jur ne iau copiii. Pentru cei din clasa I si a II-a am oferit cursuri optionale de informatica si limba engleza. Anul acesta gazduim o parte dintre elevii de la “Iorga” si nu putem invata intr-un singur schimb, insa de la anul vom incerca sa oferim si ore numai de dimineata", a spus consilierul de imagine al scolii, prof. Magdalena Udrea. Scoala a mai depus si un proiect bilateral de colaborare cu o scoala din Germania, pe tema protectiei mediului inconjurator. Daca va fi cistigat grantul, se va realiza o echipa de invatatori si profesori care vor lucra alaturi de copii. Acest proiect va implica si mobilitati, astfel ca elevii braileni vor merge in vizita la colegii lor din Germania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro