Skip to main content

Scoala de Arte "Vespasian Lungu" are un sediu de miliarde

Scoala de Arte "Vespasian Lungu" se muta in aceste zile intr-o cladire noua, moderna, str. Marasesti nr. 1, dotata cu toate utilitatile, astfel ca pentru cei peste 300 de copii care frecventeaza cursurile institutiei va fi o placere sa studieze. Acest nou spatiu vine sa marcheze implinirea a 55 de ani de existenta a institutiei. Ea a fost infiintata in 1951, printr-o hotarire a Sfatului Popular Orasenesc, fiind una dintre putinele din tara. La acea vreme, Scoala Populara de Arta din Braila avea trei sectii externe, la Galati, Tulcea si Focsani. Abia dupa 1964 s-au mai infiintat scoli de arta si in alte judete. In timp, profesori ai acestei institutii au fost artisti importanti, cu renume la nivel national si international, dovada fiind Vespasian Lungu, al carui nume il poarta aceasta scola. In ultimii ani, Scoala de Arte "Vespasian Lungu" avea sediul in Piata Traian, iar orele se desfasurau in doar 9 sali de clasa, care nu erau adaptate pentru studiul artelor. Acum, Scoala de Arte se muta intr-un spatiu de aproape 1.500 de metri patrati, in care sint 14 sali de studiu, plus alte sali pentru a realiza o cit mai buna administrare a patrimoniului. Salile de dans modern si balet vor fi imbracate in oglinzi, sala pentru pictura are pardoseala din gresie, material care se regaseste si pe holurile cladirii, alaturi de mocheta de trafic intens. Totul este nou, proaspat, modern. Instrumentele si documentele urmeaza sa fie mutate in acest week-end, insa deja cursurile se desfasoara aici. Parintii si copiii au ramas uimiti de conditiile pe care le ofera acum institutia. Unii au spus ca nici nu au visat la asa ceva atunci cind li se spusese ca se vor muta intr-un sediu nou.
Cladirea are parter, etaj si mansarda. Reabilitarea ei a costat mai multe miliarde. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a explicat ca inca nu s-au facut calculele finale, insa crede ca s-au cheltuit citeva miliarde de lei. "Cred ca ne putem mindri cu aceasta realizare a noastra, a Consiliului Judetean (CJ), Nici o cheltuiala nu a fost facuta fara aprobarea consiliului, ca sa stie toata lumea unde se duc banii nostri. Avem una dintre cele mai moderne Scoli de Arta din tara. Investitile nu se vor opri aici, vrem sa cumparam si instrumente noi, astfel ca toti copiii sa poata invata ceea ce le place. Deocamdata am reabilitat interiorul, iar la primavara vom sistematiza curtea, vom pune gazon, flori, pomi, ca sa fie o cladire frumoasa", a spus Niculina Moisescu, vicepresedintele CJ.
Directorul Scolii de Arte, Romeo Bunea, a explicat ca inca mai sint multe de facut, insa ceea ce s-a realizat pina acum intrece asteptarile. "Este extraordinar ca sefii judetului au inteles ce importanta este cultura, arta, si au dat Scolii acest spatiu. Toti parintii sint foarte multumiti. Evident, aceasta cladire ne si obliga. Rezultatele noastre trebuie sa justifice acest efort. De acum incolo vom incerca sa aducem cit mai multi copii la cursurile noastre sa profite de aceste conditii toti copiii orasului", a spus multumit directorul Romeo Bunea.
In urmatoarele zile, mai trebuie sa vina mobilierul, jaluzele, insa incepind cu 16 ianuarie activitatea se va desfasura in noul sediu din str. Marasesti nr. 1.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu