Echipa Scolii "Bella Italia" a participat la trei sectiuni si la toate a reusit sa obtina premii importante, desi concurenta a fost dura si s-au prezentat multi participanti din aproape toate judetele tarii. Au fost 32 de standuri unde maestrii in arta culinara si-au dovedit abilitatile si talentul in fata spectatorilor si a juriului.
La sectiunea creatie concurentii trebuia sa gindesca un produs care sa fie cit mai aproape de reteta de baza, dar sa aiba multe imbunatatiri. Echipa "Bella Italia" a prezentat Secretele marii, o reteta pe baza de peste. S-a prezentat un duo de peste, o cumula de orez cu sofran drept garnitura si zucchini - un fruct ce seamana cu dovlecelul, un sos de Maciuria, si apoi s-a mai realizat o Terina de peste, floricica de morcov pe carambola - un fruct cu sectiunea in forma de stea, cu sos de grapefruit cu lamiie. Maestrii Tudorel Gheorghita si Cerasela Lungu au reusit sa obtina locul III.
La sectiunea meniu alternativ trebuia prezentat un ordef, un fel de mincare de baza si un desert. Maestrii au prezentat un medalion de peste cu sos de kiwi, o saltimboca cu garnitura cosulet de parmezan cu praz prait si rosii cherry cu sos de vin cu salvie, iar ca desert au realizat o panacota - un fel de sarlota, cu zmeura trasa in ciocolata. Pentru acest meniu au fost recompensati cu premiul II.
La cea de-a treia sectiune la care au participat, preparat la gratar cald, au realizat cotlet de purcel in crusta de usturoi cu garnitura de cartofi copti in jar si sos de iaurt cu usturoi, frigarui de pui cu bacon si salvie pe suport de pulpe la gratar cu rosii cherry in virf, cu legume la gratar si mujdei dobrogean, si Chateaubriand cu sos Winchester si rosmarin cu garnitura de ciuperci la gratar, sos Maitre d'hotel si crutoane de piine. Pentru aceaste preparate au obtinut premiul II.
Prestatia celor doi maestri a fost apreciata de juriu, dovada fiind faptul ca la finalul campionatului, au fost selectionati sa participe la duelul maestrilor, alaturi de alti doi participanti. Fiecare candidat a primit cite un cos secret in care aveau anumite ingrediente cu care trebuiau sa realizeze anumite feluri de mincare, hotarite de ei. Cerasela Lungu a gatit ceafa de porc cu ananas si ardei iute, cu garnitura de zucchini si ornament din ananas junior si ardei iute. Maestrul Tudorel Gheorghita a folosit in realizarea preparatelor sale un set de oale Bergoff care gatesc la abur.
Pentru toate aceste preparate cei doi au muncit o zi si o noapte inainte de concurs. "A fost greu, obositor, concurenta foarte dura, mai ales ca cei din Ardeal vin cu ustensile pe care noi nu le avem. Doresc sa particip la cit mai multe evenimente de acest gen, sa avem cit mai multi cursanti si sa fim mindri ca pe usa scolii noastre vor iesi cei mai buni bucatari care vor servi clientii si vor reprezenta Romania la competitiile de arta culinara", a spus maestrul Tudorel Gheorghita.
Maestrul a mai participat la campionate de gatit la Azuga in februarie si la Cluj in aprilie.