Aceasta colaborare cu scoala de pe linga Ambasada Rusiei a inceput dupa 1990, insa relatiile s-au intensificat dupa 1996, a explicat directorul Scolii nr. 21, prof. Anisia Gheorghiu. "Am avut vizite si pe alte teme. Cu ocazia Lasatului de sec, o sarbatoare deosebit de importanta la noi, am avut invitati profesorii de la scoala de pe linga Ambasada Rusa. Alta data ne-au adus cadouri, in special manuale, carti, care au fost oferite copiilor. Activitatea de azi e, practic, un schimb de experienta. Invatatoarea Irina Novicova preda lectia "Substantivul in limba rusa" elevilor de la clasa a III-a de limba rusa materna a scolii. Astfel, elevii au posibilitatea sa intre in contact cu vorbitorii nativi de limba rusa", a spus directorul Anisia Gheorghiu.
Dupa aceasta lectie a fost planificat un program artistic sustinut de elevii celor doua scoli. Elevii braileni au prezentat: doua dansuri sub indrumarea invatatoarei Virginia Nedelcu, grupul "Licuricii" au sustinut citeva momente muzicale, dupa care au urmat dansuri rusesti prezentate de un alt grup de elevi sub supravegherea prof. Florica Tolovici. In final, grupul "Scorusul" a interpretat melodii traditionale, originale. Elevii scolii de pe linga Ambasada rusa au prezentat un moment dramatic, "Viata fara de moarte", care a infatisat ultimele zile din viata cunoscutului poet rus Alexandr Sergheevici Puskin. Tinerii actori sint elevi de diferite nationalitati: bulgari, georgieni, sirbi, cazaci si rusi, pentru multi dintre ei fiind a doua limba semioficiala. Profesoara Anastasia Dimitrievna Serbina ne-a explicat ca la Scoala ambasadei vin cetateni ai Rusiei din diferite orase sau regiuni. "Avem un proiect de colaborare de lunga durata cu lipovenii rusi si de doua ori pe an venim in scoli in care sint lipoveni. Anul trecut am predat in satul Sirichioi, aproape de Tulcea, acum am venit in Braila. Anul acesta am editat o culegere de compuneri scrise de elevii din scolile lipovene, inclusiv din Braila, despre creatia si personalitatea lui Puschin, numit "Drumul catre Puschin". Toti copiii ale caror compuneri se regasesc in volum vor primi cite un exemplar", a mai explicat profesoara Anastasia Dimitrievna Serbina.
In finalul activitatii a avut loc o masa rotunda, in cadrul careia invitatii si gazdele au schimbat impresii despre activitatea desfasurata.