Mergi la conţinutul principal

Scandal la Tichileşti: primarul şi consilierii au dat cu subsemnatul la DNA

• incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni, a afirmat Gicu Davidescu (foto), primarul localităţii, după ce un fost consilier comunal a reclamat că a fost exclus ilegal din Consiliu la începutul lui 2012 • este vorba despre Marian Gheorghe, ex-consilier PSD în mandatul trecut şi candidat independent la Primăria Tichileşti, în cadrul alegerilor locale din 5 iunie • potrivit primarului din Tichileşti, la DNA Galaţi au fost invitaţi şi membrii Biroului Politic al PSD Brăila, însă până la închiderea ediţiei, şeful social-democraţilor brăileni, Ion Rotaru nu a confirmat sau infirmat informaţia

 

Primarul şi consilierii locali ai comunei Tichileşti au ajuns să dea cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru o decizie luată în cadrul Uniunii Social Liberale (USL), la începutul mandatului trecut. Mai exact, este vorba despre un episod petrecut în 2012: excluderea din Consiliul Local al comunei a lui Marian Gheorghe, ex-PSD-ist, chiar la cererea social-democraţilor. Potrivit primarului Tichileşti, Gicu Davidescu (PNL), fostul consilier şi candidat independent la alegerile locale din 5 iunie, a reclamat incidentul, susţinând că a fost dat afară ilegal din Consiliu, deoarece i s-ar fi retras doar sprijinul politic, însă nu fusese radiat din rândurile PSD-iştilor.

Cum necum, acest caz a ajuns şi pe masa procurorilor DNA, care i-au luat la întrebări atât pe Davidescu, pe consilierii care au activat în mandatul trecut, cât şi pe membrii Biroului Politic al PSD Brăila.

„Este adevărat, am fost chemaţi la DNA acum vreo două săptămâni. În 2012 i s-a retras sprijinul politic unui consilier de la PSD. S-a emis hîrtie scrisă de la ei, de la Biroul Politic Local şi cel Judeţean al PSD Brăila. I s-a retras sprijinul politic primului consilier de pe listă şi a urcat al doilea. Este vorba despre Marian Gheorghe. Decizia s-a luat în PSD pentru că a avut rezultate slabe, din câte am înţeles. Atunci, dumnealui a luat la cunoştinţă de hotărârea Biroului Politic Local, pe urmă au venit şi hîrtiile de la partid. I-a trimis secretarul comunei hotărârea. A semnat. I s-a spus să se adreseze şi la partid şi la judecătorie, dar el n-a făcut nimic. Şi asta a fost. Dar probabil că, ulterior, s-a dus pe la DNA şi a reclamat. E vorba de foştii consilieri din mandatul 2012 - 2016. Procurorii au chemat şi Biroul Politic Local al PSD. Pe urmă au chemat şi toţi consilierii, secretarul, viceprimarul şi pe mine. Toţi am fost. Dar problema e la PSD, doar au preşedinte, au Birou Politic”, a declarat Davidescu, cu precizarea că gestul ar putea veni ca o răzbunare a fostului consilier.

„Încearcă să se răzbune pe toată lumea. E un reclamangiu. A candidat ca independent şi anul acesta la alegerile locale, dar n-a luat decât 20 de voturi. Atât. Doar 20 de oameni l-au votat. Dar ăsta e omul... e cu reclamaţii peste tot”, a conchis sursa citată.

În ceea ce priveşte conducerea PSD Brăila, şeful interimar al organizaţiei judeţene, Ion Rotaru, nu a putut comenta, ieri subiectul, fiind prezent la Comitetul Executiv Naţional al social democraţilor de la Bucureşti, pentru aprobarea listelor la alegerile Parlamentare. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro