Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scandal cu iz sexual, in comuna Victoria

Femeia din satul Mihai Bravu, comuna Victoria, care isi banuieste fratele ca intretine de citeva luni relatii sexuale cu fiul ei, motiv pentru care l-a si reclamat la politie, a povestit reporterilor nostri de ce a ajuns sa creada ca baiatul ei este abuzat sexual.
Ecaterina M. este despartita de sotul sau si locuieste impreuna cu fiul ei, cu parintii si fratele, intr-o casa modesta. Ea sustine ca baiatul ei doarme de luni de zile cu unchiul sau, in virsta de 42 de ani, si ca, de la o vreme, a intrat la banuieli, cind a vazut ca adolescentul s-a schimbat mult in rau si o evita. Potrivit femeii, baiatul a inceput sa doarma cu unchiul sau pe motiv ca acesta are televizor in camera si putea sa se uite pina tirziu la filme. Ulterior, ea a avut banuileli ca cei doi se uita la filme porno, insa cind l-a intrebat pe fratele ei, acesta a negat si a lovit-o. Ecaterina M. sustine ca a incercat sa vorbeasca si cu fiul sau despre banuielile ei, insa acesta a refuzat sa stea la discutii si a negat totul. Hotarita sa nu lase lucrurile asa, femeia a depus reclamatie la Politie si, pe banii ei, l-a dus pe copil la un examen medico-legal. Convingerea i-a fost intarita de certificatul medico-legal, potrivit caruia baiatul prezinta leziuni mai vechi, ce ar putea fi rezultatul unui act sexual. Ea este nemultumita insa de faptul ca politistii nu iau nici o masura si nu-i scot copilul din casa respectiva, in conditiile in care, spune ea, personal, nu are nici o putere, pentru ca fratele sau este foarte violent, o bate si o goneste din casa, ori de cite ori ea spune ceva de copil.
"Eu sint convinsa ca il batjocoreste. Si asta mai de mult, de luni de zile, nu de acum. Eu am incercat sa-i spun copilului sa nu se mai duca sa doarma cu el, dar nu ma asculta, zice ca vrea sa se uite la televizor. Nu am nici o putere, copilul nu ma mai asculta, nu vrea sa mai mearga la scoala, nu se mai ingrijeste, nici sa se pieptene nu mai vrea, este ceva mult schimbat la el. Si parintii mei stiu ce se petrece in casa, dar nu zic nimic, ca ii bate. Si pe mine ma bate si ma goneste din casa, uneori dorm pe unde apuc, pe la vecini, ca nu ma lasa sa mai intru in casa. Eu, insa, nu ma las, l-am reclamat pe frate-meu la Politie si l-am dus pe baiat, pe banii mei, sa-i fac expertiza medico-legala. Si acolo, in actul ala, scrie ca are leziuni vechi ce pot proveni de la un act sexual. Eu m-am dus la doctorita, sa o intreb ce a iesit, ca smecherii astia nu aveau de gind sa-mi spuna adevarul, daca nu ma interesam eu. Nici nu mai stiu cu cine sa vorbesc, sa-l scoata de acolo, am fost si la preot, sa ma sfatuiesc cu el, am fost si la dirigintele copilului, la scoala, ca sa il rog sa fie atent si sa urmareasca sa nu lipseasca de la ore. Nu de alta, dar ei vor sa-l faca pe baiat sa se lase de scoala, sa ajunga un cioban. Nu se poate asa ceva, eu vreau ca el sa invete, sa ajunga cineva. M-am dus cu certificatul medico-legal si l-am inregistrat si la dispensar, sa fie totul clar", ne-a spus Ecaterina M., mama adolescentului.

"Minorul prezinta leziuni mai vechi, care ar putea fi consecinta unor acte de inversiune sexuala"

Profesorul Ionel Bondei, dirigintele elevului, ne-a confirmat ca mama acestuia a vorbit cu el si l-a rugat sa fie atent la evolutia copilului: "Nu am observat niste schimbari majore la el, singura schimbare a fost ca are absente, unele inexplicabile, si modul de a se imbraca, chiar de a raspunde la ora... Mi s-a parut schimbat ceva, ar putea fi o trauma emotionala, dar e destul de greu de apreciat, adica trebuie consiliat indeaproape, ca sa ne dam seama de asta. Eu am incercat sa vorbesc cu el despre ce probleme are, daca are probleme, dar comunica destul de greu. Mi-a spus mama lui de faptul ca banuieste ca este abuzat sexual si-i urmaresc indeaproape comportamentul, incerc sa-l ajut, in masura in care pot".
Doctorul Gina Ilie, seful Serviciului Medicina Legala, ne-a comunicat si concluziile examenului facut adolescentului: "Minorul prezinta leziuni mai vechi, care ar putea fi consecinta unor acte de inversiune sexuala". Anchetatorii considera ca acest rezultat nu este concludent, in conditiile in care nu reprezinta o certitudine, faptul ca ar fi vorba despre acte sexuale, motiv pentru care au cerut o noua expertizare, care sa vizeze si partea psihiatrica. Mai mult, acestia spun ca si in cazul in care ar fi vorba despre certitudinea unor acte sexuale, nu exista indicii ca acestea ar avea loc intre copil si unchiul sau. In plus, potrivit sefului de post din comuna Victoria, agent principal Valerica Bajenaru, intre membrii familiei respective au loc certuri dese si nu este prima oara cind femeia isi acuza la Politie fratele de diverse lucruri, dintre cele mai ciudate, ultima oara aceasta vorbind chiar despre consum de droguri. In acest context, politistii continua investigatiile. "In legatura cu agresiunea sexuala a minorului de 14 ani din comuna Victoria, judetul Braila, in cauza se va face o reexaminare medico-legala, intrucit prima examinare nu a fost concludenta, iar in functie de aceasta, vom da solutia legala in cauza", ne-a declarat comisar Sorin Leitoiu, sef Serviciu Investigatii Criminale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii