• aceştia şi-au sprijinit colegii din Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa, însă cel mai des au fost chemaţi la Galaţi, deoarece inspectoratul pentru situaţii de urgenţă de acolo încă nu a reuşit să angajeze scafandrii de care are nevoie • vara scafandrilor brăileni a fost cu atât mai solicitantă cu cât şi numărul persoanelor înecate pe raza judeţului nostru este deja dublu faţă de întreaga perioadă a anului trecut
Cei trei scafandri din cadrul ISU “Dunărea” Brăila trebuie să facă faţă unui număr mare de solicitări, inclusiv din judeţele învecinate, Buzău, Vrancea, Tulcea şi mai ales Galaţi. Asta deoarece inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Buzău, Vrancea şi Tulcea au scafandri angajaţi, care însă mai trebuie suplimentaţi din când în când cu colegi din alte judeţe, însă ISU Galaţi nu a reuşit până în prezent să angajeze scafandrii autorizaţi de care are nevoie pentru a-şi completa schema de personal. “Ar fi nevoie de trei persoane, ne trebuie comandantul de scufundări, plus doi scafandri, unul la scufundare şi celălalt la asigurare. Noi am primit autospeciala pentru scafandri, acum suntem în procesul de identificare a personalului care doreşte şi, bineînţeles, va corespunde din punct de vedere al pregătirii şi al sănătăţii fizice, pentru că pe partea de scafandri sunt teste foarte dure, ei trebuie să reziste, să aibă o anumită condiţie fizică, pentru a executa astfel de misiuni. Costumele de scafandri sunt pe autospecială, maşina are totul, asigură transportul şi lucrurile necesare în timpul intervenţiei. Acum, scafandrii vin de la Brăila, am avut şi colegi de la Bacău. Încercăm să găsim scafandri, avem toate dotările necesare”, a declarat, recent, pentru Mediafax, Ion Toma, comandantul ISU Galaţi.
Vara aceasta, scafandrii brăileni au avut o activitate destul de intensă. Ei au fost detaşaţi timp de două săptămâni pe litoral, pentru a-i sprijini pe colegii din Constanţa. În timpul acestei detaşări, a fost nevoie ca echipa să vină de urgenţă la Brăila, pentru a interveni într-o acţiune de recuperare a unui înecat din apele Dunării. De altfel, după cum ne-a informat conducerea ISU “Dunărea” Brăila, în primele şapte luni ale anului în curs s-a consemnat deja un număr dublu de cazuri de înec, faţă de întreaga perioadă a anului trecut. Astfel, dacă în 2016 au fost patru persoane înecate pe raza judeţului Brăila, în 2017 s-au înregistrat deja opt cazuri de înec, dintre care două pe parcursul lunii aprilie, iar şase în luna iulie.