Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SC "Dunacor" nu mai exista!

La citeva saptamini de la aprobarea raportului final de lichidare in cazul "Dunacor", Oficiul Registrului Comertului a reactualizat situatia societatii brailene, in sensul ca in dreptul acesteia apare acum mentiunea "Radiata". Potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a ONRC, radierea efectiva a fostului combinat a fost inregistrata cu data de 17 aprilie, care devine, astfel, oficial, data "inhumarii" persoanei juridice SC "Dunacor" SA. Aceasta procedura finala vine la aproape 10 ani de la declansarea lichidarii combinatului chimic SC "Dunacor" SA, rastimp in care societatea a trecut prin doua faze distincte de lichidare (administrativa si judiciara), si a trecut prin mina a nu mai putin de 3 lichidatori, in ordine cronologica: "United Prod Equipement", "Euro Consulting Romania" si "Sierra Quadrant". De mentionat este ca pretentiile formulate initial de catre creditorii societatii s-au cifrat la 20,055 milioane lei, dar in urma solutionarii litigiilor pe aceasta tema s-a ajuns in final la creante certe in valoare de 8,154 milioane lei plus 3,2 milioane USD. Indestularea acestora s-a produs in doua etape: in prima faza, pretentiile creditorilor bugetari au fost acoperite 100%, adica 3,703 milioane lei si s-au mai compensat 10% din pretentiile creditorilor chirografari, adica inca 327.00 USD si 815.000 lei. In faza a doua, acestia din urma au mai fost compensati cu inca 4,45% din total creante, adica inca 278.898 lei. In total, creditorii chirografari s-au indestulat in procent de circa 15 puncte, aceasta pe linga stingerea tuturor datoriilor la buget, situatie fericita, in contextul in care, de obicei, intr-o lichidare abia se acopera pina la 15-20% din creantele bugetare.
Reamintim ca SC "Dunacor" a intrat in lichidare administrativa in aprilie 1997, prin decizia actionarului majoritar, AVAS (fost APAPS, fost FPS).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii