Skip to main content

SC "Drumuri si poduri" SA Braila a ratat atribuirea in folosinta directa a unui teren pentru construirea unui sediu

Atribuirea in folosinta directa a unui teren in vederea construirii unui sediu administrativ pentru SC "Drumuri si Poduri" SA Braila a stirnit discutii aprinse in cadrul sedintei CLM ce a avut loc ieri. Astfel, o parte dintre consilieri s-au aratat impotriva atribuirii in folosinta directa a terenului in suprafata de 346 mp, situat pe str. Anghel Saligny colt cu str. Danubiului, societatii in cauza, chiar daca unul dintre consilierii juridici ai Primariei a incercat sa le explice celor prezenti situatia locativa delicata in care se gaseste societatea: "E o situatie speciala. Sediul in care functioneaza acum "Drumuri si Poduri" a fost retrocedat in baza Legii 10. Termenul de inchiriere pentru 3 ani a expirat. Problema e ca societatea a detinut un contract de inchiriere cu DSP si de aceea e situatia mai speciala. Noi nu stim sigur care mai e structura actionariatului la "Drumuri si Poduri", daca CJ Braila mai detine acolo actiuni... Oricum, exista posibilitatea legala de concesionare pentru o perioada determinata a unui sediu administrativ".
Consilierul PD Ionel Mihalache nu a fost insa convins de explicatiile oferite de specialist si a solicitat scoaterea la licitatie a terenului: "Eu cred ca trebuie sa organizam licitatie. Ca daca "Drumuri si Poduri" e societate privata nu mi se pare corect sa facem altfel. Adica, eu, daca am o firma, pot sa fac pur si simplu o solicitare pentru incredintare directa? Sint zeci de societati in situatia de fata. Stiu ca face o activitate cu importanta pentru comunitate, nu contest asta, dar intreb daca am baza legala".
La rindul sau, consilierul PLD Grigore Potec a tinut sa atraga atentia aparatului executiv sa nu mai puna la mapa hotariri incomplete. A scos din incurcatura executivul Primariei, consilierul liberal Vasile Varga, care a solicitat aminarea votului hotaririi cu 20 de minute, timp in care a facut rost de situatia actionariatului societatii. S-a dovedit ca CJ Braila mai detine inca 39,99 % actiuni la "Drumuri si Poduri", insa consilierii au votat scoaterea la licitatie a terenului in cauza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu