Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Satisfactie si dezamagire

Liderul gruparii "Catali", Radu Bogateanu, a primit, marti, mandat de arestare pentru 29 de zile, acuzat fiind de ultraj la politisti. Dosarul a fost considerat foarte important, din moment ce de coordonarea anchetei s-au ocupat personal seful Politiei, subcomisarul Catalin Chivu, si seful Parchetului Judetean, procurorul Fanel Mihalcea. Iscat, dupa cum zice Politia, de la prezenta nejustificata in zona unui bloc din Radu Negru a unui grup de tineri, la care s-a deplasat un echipaj de la DPIR, cazul a devenit unul de anvergura dupa ce la fata locului a aparut Bogateanu. De aici, apar, evident, doua variante - cea a Politiei si cea a celor acuzati: ba ca Bogateanu si ai sai au sarit la bataie cu bite impotriva politistilor, ba ca politistii i-au batut pe respectivii si ca le-au "fabricat" un dosar de ultraj. La Judecatorie, anchetatorii n-au avut cistig de cauza, cererea de arestare preventiva a lui Bogateanu si a unui apropiat de-al sau, inaintata de Politie si Parchet, fiind respinsa. Procurorii au insistat, facind recurs, instanta Tribunalului fiind convinsa, in baza probelor prezentate - probabil mai multe si mai solide decit cele judecate in prima instanta - ca cei doi sint vinovati de ultraj, emitind mandat de arestare pe numele lor. Pina aici, toata lumea si-a facut datoria. Seful Parchetului si-a exprimat chiar satisfactia in legatura cu reusita in cazul "Catali", pentru ca nu a fost un dosar usor de instrumentat.
Numai ca satisfactia s-a transformat in dezamagire, dupa ce Bogateanu si amicul sau au disparut, neputind fi incarcerati. Cum a fost posibil asta? Cum de s-au putut "evapora" cei doi, cind si Politia si Parchetul erau in asteptarea mandatului de arestare? Simplu: pentru ca nimeni nu s-a gindit sa-i si supravegheze pe cei doi acuzati in timpul scurs de la prima retinere a celor doi, din noaptea de joi spre vineri, si pina marti la prinz, cind s-a dat pronuntarea. De ce nu au stat politistii cu ochii pe cei doi e greu de inteles. De ce era nevoie de aceasta scapare pentru ca tot acest caz sa devina unul penibil? Pentru ca e intr-adevar penibil sa muncesti atitea zile ca sa obtii un mandat de arestare, dar sa nu mai ai pe cine sa arestezi. Ca sa nu mai spun ca marti dupa-amiaza, la citeva ore de la emiterea mandatului, politistii inca asteptau, la sediu, o hirtie scrisa ca sa plece sa-l salte pe Bogateanu. Acum au hirtia, dar atit.
Liderul gruparii "Catali" spune ca a fugit din tara, avind motivele lui sa faca asta, si ca, daca va fi sa se predea, o va face doar la Bucuresti, pentru ca are multe de spus in ceea ce priveste Politia braileana. Desigur, fiecare e raspunzator pentru faptele sale, iar Bogateanu va raspunde pentru ca se sustrage masurii de arestare preventiva. Dar va raspunde cineva pentru ca cei doi acuzati au reusit sa fuga?
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii