Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase medalii de la Cupa Romaniei la kaiac-canoe vin la Braila

La fel ca si la precedentele editii ale Cupei Romaniei la kaiac-canoe, sectia CSM din Braila a obtinut rezultate excelente care au situat-o in cele din urma in clasamentul general pe locul al doilea.
Sportivii braileni au reusit sa obtina sase medalii, doua de aur, trei de argint si una de bronz.
Canoea de 4, in componenta Ionut Stoian, Stefan Bogdan, Cezar Mihalache si Adrian Constantinov, a incheiat pe prima pozitie atit pe distanta de 1000 de metri cit si pe cea de 500 de metri.
Cele trei medalii de argint s-au obtinut in probele de kaiac. Fetele au ocupat locul al doilea, atit la kaiac 4 - 1000 metri, in componenta Raluca Vasiliev, Rodica Sterpu, Octavia Moldoveanu, Nicoleta Moldoveanu cit si la kaiac 4 - 500 de metri, echipa fiind formata din Vasiliev, Sterpu, Alexa si N. Moldoveanu.
Tot pe locul al doilea a sosit si kaiacul masculin, dupa ce a parcurs distanta de 1000 de metri, in componenta acestuia intrind Romeo Panait, Marian Udrea, Alin Rusen si Eduard Lascu. Aceiasi sportivi au ocupat locul al treilea la kaiac 4, pe distanta de 500 de metri.
"Rezultatele sint foarte bune si confirma inca o data clasa sportivilor nostri. Sint foarte multumita de ceea ce a realizat sectia de kaiac-canoe in aceasta vara si cred ca palmaresul nostru se va imbogati in urma nationalelor care au loc in aceasta perioada, la Bascov", a declarat Tinca Amza, directoarea CSM.

De la Braila, la mondialele din Ungaria

Din lotul care va reprezenta Romania la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, ce se vor desfasura in aceasta saptamina la Szeged, in Ungaria, fac parte si doi sportivi care s-au format, lansat si au obtinut rezultate internationale la Clubul Sportiv Municipal Braila, Florin Mironcic si Vasile Stefan. Ambii au fost multipli campioni nationali pe vremea cind concurau pentru gruparea de la Dunare, sub indrumarea antrenorilor emeriti Marin Blindu si respectiv Ionel Baciu, iar din 2002 s-au transferat la Dinamo si Steaua. Ei au sanse reale ca la mondialele din Ungaria sa obtina medalii.
"Daca Mironcic detinea doar numeroase titluri nationale, Vasile Stefan era deja medaliat european de juniori cind a plecat la Steaua. Clubul nostru nu a avut posibilitatea de a le oferi conditii financiare corespunzatoare, dar le-a dat sansa de a continua activitatea in marea performanta la cluburile puternice din Bucuresti. Sint convinsa ca acesti doi sportivi vor cuceri medalii la mondiale, iar aceasta va fi bineinteles un motiv de satisfactie si pentru noi brailenii", a mentionat Tinca Amza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii