Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase inteventii in numai opt ore

In acest inceput de decembrie, pompierii militari braileni au avut cea mai solicitanta duminica din ultimele citeva luni. Primii au intrat in "focul" misiunii pompierii Garzii 2 Ianca. Ei au fost solicitati, la ora 12.00, sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit in gospodaria lui Gheorghe Feraru, din comuna Sutesti. In locuinta saracacioasa a acestuia, scurtcircuitul produs de un cablu electric defect a dus la incendierea unui pat, a unei mese, a unei usi si a citorva haine. Valoarea bunurilor distruse a fost evaluata la 7 milioane de lei vechi. Pompierii au reusit sa lichideze incendiul in numai jumatate de ora, salvind restul casei familiei Feraru, a carei valoare totala a fost evaluata la 60 milioane de lei.
Al doilea incendiu a fost semnalat in municipiu, la 14.14, iar pentru stingerea lui au intervenit pompierii Detasamentului Braila 1. A fost vorba de ghena de gunoi a Asociatiei de Propietari nr. 468, de pe Soseaua Buzaului, nr. 17, bl. B30, sc. 2. O persoana neidentificata a aruncat un rest de tigara in ghena provocind incendierea a aproximativ 10 kg deseuri de hirtie, 5 kg deseuri textile si 5 kg de PET-uri. Focul nu a pus in pericol apartamentele de pe scara respectiva, in schimb fumul degajat a ingreunat foarte mult interventia pompierilor.
Cel de-al treilea incendiu s-a produs in jurul orei 16.30, pentru lichidarea lui intervenind tot pompierii Detasamentului Braila 1. Acestia au fost chemati pe Str. Caramidari, nr. 54, la locuinta lui Ion Filip. Focul a fost cauzat de un cos de fum in care fusese incastrata, la construirea casei, o grinda de lemn. Aceasta eroare de constructie a dus la distrugerea a 1,5 mentri patrati de calcan din scindura invelita cu carton bituminat si 2 mp dintr-un perete din paianta. Pagubele produse se ridica la doar 3 milioane de lei vechi, iar interventia pompierilor s-a soldat cu salvarea restului casei si a bunurilor dinauntru, totul evaluat la circa 500 milioane de lei vechi.
Un alt incediu produs duminica a fost semnalat la ora 17.40, pe Str. Grivita, nr. 25, in gospodaria lui Costel Ghizasan, care se incalzea cu ajutorul unui tunulet racordat la o butelie de aragaz. Din cauza instalatiei improvizate, au aparut scapari de gaze care, la un moment dat, s-au aprins, invaluind mica soba in flacari. Pentru a-si salva locuinta, Ghizasan a luat tunuletul cuprins de foc in brate si la aruncat in curte. Intimplarea a facut ca acesta sa cada peste doi stupi de lemn, ce au luat foc, la rindul lor. Incendiul a fost lichidat in numai zece minute de acelasi echipaj de pompieri al Detasamentului Braila 1. Mai grav este faptul ca Ghizasan s-a ales cu arsuri de gradul II, pe miini si fata.
Ultimul incendiu de duminica, la care au intervent tot pompierii Detasamentului Braila 1, s-a produs tot intr-o ghena de gunoi, de aceasta data la bl. B5, sc. 1, de pe B-dul Independentei. Cauza a fost reprezentata tot de aruncarea unui rest de tigara peste deseurile din ghena. Au ars 100 kg de hirtie si carton si 50 kg de mase plastice reprezentind PET-uri si lazi. Focul a fost semnalat la 19.50 si a fost stins pina la 20.15, cu aceeasi greutate cauzata de fumul gros de pe scara.
Ultima interventie de duminica a apartinut tot Detasamentului Braila 1, insa nu echipajelor specializate in stingerea incendiilor, ci echipajului antrenat pentru alt gen de misiuni. De aceasta data, a fost vorba despre deblocarea unei usi. Maria D., o braileanca domiciliata in blocul A10, sc. 1, ap. 16, de pe Calea Calarasi, a iesit din casa si, din greseala, a inchis usa, uitind ca nu are cheile in buzunar. Yala s-a inchis automat si a fost nevoie ca un pompier sa intre in apartament escaladind balconul, pentru ca proprietarii apartamentului sa mai poata patrunde in propria casa. Interventia a avut loc in jurul orei 20.00 si s-a desfasurat fara mare dificultate, pentru ca apartamentul in cauza se afla doar la etajul I.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii