Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sase bombe descoperite in citeva ore

Ieri a fost o zi plina pentru subunitatea de protectie civila a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila care, in doar citeva ore, a avut trei interventii pentru a ridica munitie neexplodata, din timpul razboiului, descoperita pe raza municipiului si a judetului. Patru proiectile au fost descoperite in curtea unui localnic din comuna Maxineni, un alt proiectil pe un teren agricol din satul Muchea si o grenada intr-un tomberon din municipiu. Daca aceasta din urma era munitie de exercitiu, fara incarcatura, proiectilele erau explozive si in stare de functionare.
Cele patru proiectile de la Maxineni au fost descoperite de un localnic in curtea casei sale, dar nu in urma unor sapaturi, ci au fost aduse de o persoana necunoscuta care, probabil, le si gasise si care stia ca la acea adresa locuieste cineva care are rude in cadrul ISU Braila. "Le-a lasat aici la poarta. Cred ca a ris cineva de mine. Nu m-am speriat pentru ca am facut armata la artilerie si am tras cu proiectile pe mare", ne-a spus Radu David.
In timp ce echipa de pirotehnisti era in plina actiune, pompierii braileni au fost anuntati ca s-a mai gasit un proiectil, de data aceasta pe un teren viran din satul Muchea. El a fost descoperit de un localnic ce executa lucrari agricole cu tractorul, acesta observind proiectilul de abia dupa ce trecuse cu utilajul peste el.
Alarma din municipiu a fost data de politisti, care au fost sesizati ca intr-un tomberon de pe strada Dudului, din cartierul Vidin, a fost descoperita o grenada. "Au fost gasite sase elemente de munitie, toate fiind ridicate, transportate si depozitate in deplina securitate de echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila. Prima data a fost gasita o grenada defensiva, fara incarcatura explozibila, intr-un tomberon de gunoi din municipiu. Urmatoarea actiune a avut loc in comuna Maxineni, in curtea unui localnic, unde au fost gasite patru proiectile explozive, doua de calibrul 100 si doua de 76 mm. Ultimul proiectil, cu calibrul de 76 mm, a fost gasit pe raza comunei Muchea, in urma unor lucrari agricole", ne-a declarat capitanul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al ISU "Dunarea" Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii