Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarbatoarea Martisorului, la Penitenciarul Tichilesti

Minorii si tinerii de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti (PMT) au confectionat ornamente florale si felicitari, dorind prin aceasta sa marcheze zilele Martisorului. Astfel, dupa o munca de o luna de zile, joi, in cadrul expozitiilor organizate de Biroul de Reintegrare Sociala, au fost selectate si premiate cele mai reusite lucrari.
Astfel, cistigatorii concursului care a urmat expozitiei "Cea mai frumoasa felicitare", coordonata de instructorul de educatie Iulian Stroe, sint Ionut Cherstez (locul I), Iordache Tudose (locul II), Aurelian Curteanu (locul III) si Arsene Lacatus (premiu special). Constantin Dima si Cuti Fanel au primit cite o mentiune. Cei cinci s-au remarcat prin felicitarile confectionate manual din diverse materiale si acuarela.
Pentru realizarea desenelor in creion si carioca, reunite in expozitia cu denumirea generica "Ginduri pentru mama", potrivit relatarii instructorului de educatie si resocializare Titi Mircea, au fost necesare doua saptamini de munca. Expozitia a mai avut, pe linga sectiunea "Desene" si sectiunea "Ornamente florale", coordonata de instructorul de educatie Viorel Cotet. Pentru frumusetea si originalitatea lucrarilor, la sectiunea "Desene", coordonata de instructorul de educatie Titi Mircea s-au remarcat si au fost premiati Gheorghe Mania (locul I), Nicolae Zamfir (locul II) si Alin Angheluta (locul III). Mentiuni au primit, la aceasta sectiune, Aurelian Lazar si Petru Apachitei. De asemenea, s-au plasat pe primele trei locuri, pentru lucrarile realizate cu prilejul zilei de 1 Martie, Liviu Lakatos, Tooby Marian Takacs si respectiv Florin Bud. Constantin Vasiliu si Savu Niculescu au primit mentiune.
Totodata, au fost premiati si cistigatorii sectiunii "Ornamente florale", Constantin Dragomir si Iancu Ilinca.
Cistigatorii concursului au primit diplome si, ca semn al recunoasterii migalei de care au dat dovada, le vor fi intocmite rapoarte de recompensare.
"Este dovedit faptul ca terapiile ocupationale au eficienta in cazul detinutilor minori si tineri care au savirsit fapte grave (omor, lovitura cauzatoare de moarte etc.), in sensul ca le dau posibilitatea de expresie a potentialului pozitiv. Ei, desi braveaza, au stima de sine foarte scazuta. In acest fel, isi demonstreaza ca sint in stare sa realizeze si lucruri frumoase", ne-a declarat psihologul Sita Popa, sef Birou Reintegrare Sociala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii