Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarbatoarea "Intimpinarea Domnului" la Tichilesti

Ieri, biserica si enoriasii din Tichilesti au invitat sa li se alature, la Sfinta Liturghie oficiata cu prilejul sarbatorii "Intimpinarea Domnului", tinerii detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti. Astfel, 15 tineri, care s-au remarcat prin comportamentul bun si prin activitatile desfasurate in penitenciar au ascultat, alaturi de sateni, slujba oficiata de preotul paroh Gabriel Pelin si de preotul capelan Sorin Plesca. Credinciosii aflati in biserica le-au impartit tinerilor pachetele cu dulciuri, iar preotul paroh le-a oferit iconite.
"Dupa cum a spus Hristos: "cind ati daruit celor mai mici ai Mei, Mie mi-ati daruit", tot asa, enoriasii bisericii noastre, daruind tinerilor de la penitenciar din putinul lor, lui Hristos i-au daruit. Ma bucura faptul ca acestia au dorit sa participe la slujba in sat, si sper ca acest lucru sa se repete", a spus preotul paroh Gabriel Pelin.
Preotul capelan Sorin Plesca a fost, de asemenea, impresionat de impactul pe care l-a avut asupra tinerilor detinuti aceasta actiune. "Acum 2.000 de ani, dreptul Simeon si Ana lui Fanuel intimpinau, la Templu, pe Pruncul Dumnezeiesc. Astazi, Cel prin care toate s-au facut, Cuvintul lui Dumnezeu, ne intimpina, chemindu-ne la Dinsul, dar nu oarecum, ci ne cheama sa ne apropiem cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, spre a ni se darui noua intreg", a declarat preotul capelan Sorin Plesca, organizatorul si coordonatorul actiunii. Acesta a adaugat ca actiunea a fost gindita ca o forma de recompensare a detinutilor care se remarca prin rezultate deosebite, obtinute in cadrul programelor derulate in Penitenciarul de Minori si Tineri, urmind ca si alti minori si tineri detinuti sa participe la slujbe oficiate la biserica din parohia Tichilesti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii