Skip to main content

Sapte incendii intr-o singura zi

Fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila au avut o zi plina in lupta cu flacarile, in ziua de 21 martie, incepind cu ora 10.17, cind au intervenit pentru lichidarea a sapte incendii. Majoritatea s-au produs in mediul rural, toate avind la origine focul deschis in aer liber lasat nesupravegheat.
Primul incident a avut loc in orasul Insuratei si s-a soldat cu arderea gunoiului menajer si a resturilor vegetale pe o suprafata de 1 hectar, pe platforma de gunoi. Dupa numai patru ore, pompierii au fost nevoiti sa intervina in satul Urleasca, pentru stingerea unui incendiu ce a avut loc la platforma de gunoi si care s-a extins si la gospodariile a doi localnici, in urma caruia au ars circa 4,5 tone de furaje si circa 800 Kg de gunoi menajer si resturi vegetale. La ora 15.00, o alta solicitare a anuntat un incendiu in comuna Traian, iar dupa nici doua ore un nou incendiu a izbucnit in satul Perisoru, care a avut aceleasi urmari ca si precedentul: vegetatie uscata arsa pe o suprafata de 50 de metri patrati. Dupa numai cinci minute, in comuna Mircea Voda, pompierii s-au deplasat la locuinta Vetei L., in urma incendiului arzind o camera de locuit de aproximativ 20 de metri patrati, construita din chirpici si acoperita cu stuf. La ora 18.05, in satul Plopu a ars gunoi menajer si resturi furajere pe o suprafata de 40 de metri la platforma de gunoi. Insa cel mai puternic incendiu produs din cauza focului lasat nesupravegheat a avut loc in zona platformei de depozitare a gunoiului menajer al satului Esna. Ceea ce a facut ca sinistrul sa capete o mare amploare au fost rafalele de vint puternic, cu o intensitate de 16m/secunda, care au dus la afectarea mai multor anexe si bunuri apartinind mai multor localnici. La ora 17.30, politistii de la Postul Movila Miresii au fost anuntati ca, in satul Esna, in gospodaria lui Petrea C. a izbucnit un incendiu. Deplasindu-se la fata locului, pompierii au stabilit ca totul a pornit de la focul lasat nesupravegheat. Au fost mistuite de flacari sapte anexe gospodaresti, 14 tone furaje, 1,5 tone porumb boabe, 400 Kg de soia boabe, 400 Kg de griu si patru animale mici.
"In urma producerii acestor incendii ne simtim obligati sa reamintim citeva minime masuri de prevenire a incendiilor privind focul deschis in aer liber. Astfel, sub nici un motiv, nu faceti un astfel de foc pe timp de vint, aceasta deoarece scinteile si jarul pot fi purtate de curentii de aer si isi pastreaza capacitatea de aprindere pina la o distanta de 20 - 30 m. Focurile in aer liber se fac cit mai departe de orice material combustibil sau constructie. Nu incepeti arderea pina cind nu v-ati asigurat in apropiere citeva mijloace de prima interventie pentru stingerea focului: galeti cu apa, maturi, unelte agricole. De asemenea, supravegheati in permanenta arderea, la terminare stingeti bine jarul si cenusa rezultate prin inundare cu apa ori acoperire cu pamint sau nisip.Trebuie sa se inteleaga ca numai facind un front comun, format din Seviciile de Urgenta Voluntare, Administratia Publica Locala si nu in ultimul rind dumneavoastra, cetatenii, in lupta impotriva incendiilor, astfel de evenimente neplacute, cu toate urmarile lor nefericite, pot fi prevenite si chiar evitate", ne-a declarat locotenent Ion Cristian, purtator de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu