Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saptamina drepturilor copilului la Braila

In perioada 19 - 23 noiembrie se desfasoara la Braila "Saptamina drepturilor copilului". Actiunea a fost organizata de Consiliul Copiilor "Spune" in parteneriat cu Consiliul Consultativ al Elevilor din Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" si include simpozioane si dezbateri cu elevi si parinti, dar si cu reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), ai Fundatiei "Lumina" si ai Centrului Antidrog. Scopul activitatilor este de a promova drepturile copiilor in mediul preuniversitar si de a incuraja implicarea tinerilor in activitati referitoare la drepturile lor.
Amfiteatrul mare al Colegiului National "Gheorghe Munteanu Murgoci" a gazduit, luni, o dezbatere referitoare la drepturile copiilor din sistemul de protectie. La discutii a fost invitata Simona Cimpoae, director adjunct al DGASPC. Ieri, la Scoala Generala cu clasele I - VIII "Mihu Dragomir" a avut loc o intilnire cu parintii elevilor din clasa a VII-a. Activitatile vor continua joi, in jurul orei 14.00, cind in amfiteatrul Colegiului National "Gheorghe Munteanu Murgoci" reprezentantii Fundatiei "Lumina" vor vorbi elevilor despre tinerii europeni. Vineri, 23 noiembrie, in aceeasi locatie, Centrul Antidrog va desfasura activitati de combatere a fumatului si a consumului de droguri.
"Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor" a fost sarbatorita si la Institutul Francez din Bucuresti. In cadrul festivitatilor a avut loc ceremonia de decernare a premiilor pentru concursul "Uniunea Europeana si nediscriminarea". Pe locul I s-a situat Scoala "Movila Miresei" din Braila (cu copii cu virste cuprinse intre 12 si 14 ani) alaturi de Colegiul National "Gheorghe Lazar" Bucuresti (cu adolescenti cu virste intre 15 si 18 ani). Lucrarile cistigatoare vor participa la o a doua etapa de jurizare, care se desfasoara in decembrie, la Bruxelles.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii