Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sansa pentru o copilarie fara griji

Dupa aparitia, in cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" a articolului "Copilul care viseaza sa se faca bine", mai multi braileni impresionati de povestea lui Georgica Cristea, in virsta de 11 ani, i-au oferit bani pentru medicamente si pentru transport, dovedind o data in plus ca mai exista oameni carora le pasa de semenii lor.
Reamintim ca lui Georgica i s-a descoperit o malformatie congenitala cardiaca: ii lipseste unul din peretii care separa cele patru "camarute" ale inimii.
In noiembrie 1999, pustiul, pe atunci in virsta de numai cinci ani, a fost operat la Spitalul Militar din Capitala. Desi el ar fi trebuit sa fie dus periodic la control, parintii nu si-au mai permis sa sustina financiar deplasarile la Bucuresti. Si, cum o nenorocire nu vine niciodata singura, un alt necaz s-a abatut asupra familiei Cristea: intr-una din zile, Georgica, devenit intre timp scolar, a fost adus acasa, in timpul orelor de curs, de fratele sau. Facuse o criza la scoala. "Dupa ce l-am operat, am sperat sa nu mai faca aceste crize. Dar nu a fost asa. In timpul acestor crize, care dureaza de la 10 minute pina la o ora, baiatului i se racesc miinile, il apuca niste dureri de cap groaznice, nu suporta lumina si nici zgomotul. Acopar ferestrele cu paturi, si stau nemiscata pina isi revine. Ma apuca disperarea cind il vad cit sufera si eu nu pot sa fac nimic sa-i mai alin durerea" ne-a povestit, cu ochii in lacrimi, Fanica, mama baiatului.
Seful sectiei "Pediatrie" a Spitalului Judetean de Urgenta, dr. Virgil Costea, s-a ocupat de efectuarea investigatiilor medicale pentru baiat, implicindu-se in rezolvarea acestui caz. Astfel, cu ajutorul medicilor pediatri din spital si cu ajutorul banesc oferit de alti oameni de suflet, pe data de 5 decembrie, Georgica va pleca la Bucuresti, pentru a face investigatii medicale suplimentare. Atit el, cit si parintii sai doresc sa aduca multumiri tuturor celor ce le-au intins o mina de ajutor: Merkit Ali Ekrem (10 milioane lei), Sorin Cornel Negura (2 milioane lei), Vera Ason (4 milioane lei), Luminita Cakiroglu (500.000 lei), Vasile Dobrila (3 milioane lei), Alim Ertugrul (3 milioane lei) si trei medici din cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie (un milion lei).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii