Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Samsarii de masini au intrat in colimatorul Politiei Comunitare

Un nou fenomen se face din ce in ce mai acut simtit in Braila: in ultima perioada, samsarii de masini isi expun "marfa" pe domeniul public, mai exact pe trotuare, in intersectiile mari ale municipiului, vazind in asta o modalitate mai eficienta de "agatare" a clientilor. Bineinteles, nimeni nu are autorizatie in acest sens si nici nu se plateste vreo taxa la Primarie, pentru ocuparea unui spatiu destinat pietonilor. Multi patroni de magazine se pling ca nu isi pot descarca marfa, din cauza masinilor care ramin in aceeasi pozitie zile in sir, chiar saptamini. De la infiintare, Politia Comunitara Braila a dat atentie acestei situatii, luind in colimator, in perioada 15 februarie - 31 martie, 41 de astfel de autoturisme, 21 dintre acestea fiind tinute fara nici o jena chiar in parcarea de linga Primarie. Proprietarii a 34 de masini au fost amendati cu cite 50 RON (500.000 lei vechi) alti sapte posesori, ale caror masini sint inmatriculate in strainatate, nefiind inca identificati. Alexandru Alexandru, directorul Politiei Comunitare Braila recunoaste ca valoarea amenzilor aplicate este destul de mica, insa spune ca asa prevede textul de lege, mai exact Hotarirea Consiliului Local Municipal nr. 5 din 2003. "Celor amendati li s-a trimis si o notificare prin care li se cere sa isi ia autoturismele de pe domeniul public, iar cei mai multi dintre ei s-au conformat. Cei care nu inteleg risca sa li se ridice masina si sa fie dusa intr-un spatiu special destinat acestui scop, de unde nu pot sa o recupereze decit dupa ce achita o taxa", ne-a declarat directorul Alexandru. Din pacate, in cadrul Primariei Braila nu functioneaza, inca un serviciu care sa poata efectua astfel de operatiuni.
Ieri, politistii comunitari au identificat noua autoturisme expuse spre vinzare pe trotuarul de la intersectia strazii Scolilor cu Bulevardul Dorobanti, proprietarii acestora urmind sa fie amendati.
Vinzatorii de masini spun ca daca Primaria ar organiza saptaminal un tirg auto, asa cum se intimpla in urma cu citiva ani, nu ar mai incalca legea folosind domeniul public pentru o activitate neautorizata. "De vreo trei ani, la Braila nu se mai face tirg auto. In situatia asta, noi unde sa ne vindem masinile? Sintem nevoiti sa le tinem in strada!", ne-a declarat Gigi Tatarus, unul dintre cei care urmau sa primeasca amenda.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii