Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salupa scufundata in Dunare, la Braila

Au intrat la apa. O salupa pe care se aflau patru sau cinci persoane, printre care si un copil, s-a scufundat ieri in Dunare, in zona falezei Brailei, dupa ce barbatul care o conducea a facut niste manevre imprudente. Totul s-a intimplat duminica dupa-amiaza, cind citiva braileni, pasageri ai unui vaporasului "Colibri", tras la mal, vizavi de zona esplanadei, pe partea dinspre Insula Mare a Brailei, aflati in grup cu familiile la distractie, au dorit sa se plimbe cu salupa pe Dunare. Pe salupa au urcat trei sau patru adulti - declaratiile martorilor difera - si un copil de 11 ani, iar, la un moment dat, barbatul care conducea a inceput sa faca manevre imprudente, ca sa-si dovedeasca maiestria. Martorii sustin ca dupa citeva minute de astfel de “fite” nautice, salupa s-a dat peste cap, iar oamenii au cazut in apa.
“Noi stateam aici, pe mal, mai multi prieteni si i-am vazut ca faceau figuri cu salupa, pe Dunare. Chiar discutam intre noi, ca daca va continua asa, risca sa se rastoarne. Nu au trecut decit citeva minute, si exact asa s-a intimplat. Am vazut ca era si un copil cu ei, avea vreo 11- 12 ani, chiar vorbeam ca este cu atit mai periculos sa faci asemenea manevre, cu un copil la bord. Probabil ca era baut barbatul care conducea, cine stie”, ne-a declarat un martor, capitan de vas, de meserie. “Eram pe mal, pescuiam, si am vazut cind s-a rasturnat salupa, dupa care s-a dus la fund. Erau patru sau cinci persoane la bord, dintre care un copil si doua femei. Dupa ce salupa s-a rasturnat cu fundul in sus si au cazut in apa, pasagerii au inceput sa strige dupa ajutor. Imediat, citiva marinari care erau aici, in zona, au sarit intr-o salupa si s-au indreptat incolo. N-au mai apucat sa-i salveze ei, dat fiind ca cei de pe vaporas au auzit strigatele si au ajuns mai repede linga ei si i-au luat la bord. Este apa destul de rece, va dati seama, la vremea asta, si copilul ala cred ca s-a lovit destul de rau, chiar ma mir ca n-a murit. Dar nu au vrut sa accepte nici un fel de ingrijri medicale, ca erau aici doua ambulante, venite pentru ei”, ne-a spus un alt martor ocular, un pescar. “Am sarit in salupa si am pornit incolo, sa-i salvam, dar inaintea noastra au ajuns cei cu vaporasul. Cind am ajuns in apropierea lor, ca sa-i intrebam daca au nevoie de ajutor sau de ingrijiri medicale, ei ne-au spus ca nu si ne-au cerut sa plecam. Nici macar nu ne-au multumit, ca am incercat sa-i salvam”, ne-a povestit un alt marinar.
O echipa a Politiei de Frontiera a demarat o ancheta, pentru a stabili daca nu cumva barbatul care a condus salupa bause. Potrivit declaratiilor unor marinari, urmeaza a se verifica si daca acesta avea permis sa conduca salupa si de ce pasagerii nu purtau veste de salvare. Ulterior, ancheta urmeaza a fi preluata de Politie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii